LAJMI I FUNDIT:

Vetëvendosje do të votojë kundër Buxhetit për vitin 2017

Vetëvendosje do të votojë kundër Buxhetit për vitin 2017

Komisioni për Buxhet dhe Financa ka miratuar sot në parim me shumicë votash Projektligjin për Buxhetin e vitit 2017, pavarësisht debatit “të nxehtë” që u zhvillua. Por të njëjtin po e kundërshtojnë edhe disa deputetë të koalicionit qeverisës, kurse Lëvizja Vetëvendosje tashmë është deklaruar se do ta votojë kundër buxhetit për vitin e ardhshëm.

Kundër këtij projektligji votoi deputeti nga radhët e PDK-së, Shukri Buja, i cili është edhe përfaqësues i koalicionit qeverisës në këtë Komision.

Mirëpo pavarësisht kësaj, kryetari i Komisionit për Buxhet dhe Financa, Naser Osmani në një deklaratë dhënë disa medieve ka thënë se javën e ardhshme do të mbahet seanca, ku edhe pritet që Projektligji për Buxhetin të kalojë në lexim të parë.

Ai madje ka kërkuar edhe bashkëpunimin e deputetëve të opozitës në shqyrtimin e kësaj çështje të cilin e quajti të rëndësishme për vendin.

Por siç duket opozita nuk e ka në mendje ti bindet “lutjes” së Osmanit. Subjekti më i madh opozitar Lëvizja Vetëvendosje do të votojë kundër miratimit të këtij buxheti.

Kështu ka deklaruar për Telegrafin deputetja Shqipe Pantina, e cila njëherësh është edhe anëtare e Komisionit për Buxhet dhe Financa.

“Në shqyrtimin e parë në Komisionin për Buxhet, opozita ka votuar kundër këtij buxheti duke dhënë edhe arsyet e veta. Dhe natyrisht, se edhe në seancë LVV do votojë kundër pasi ky buxhet nuk garanton zhvillim ekonomik e as punësim e mirëqenie për qytetarët”, ka thënë Pantina.

Ajo ka shtuar se ky buxhet është më shumë buxhet elektoral dhe se kjo ilustrohet më së miri tek investimet kapitale në fushën e infrastrukturës.

“Janë me dhjetëra projekte për te cilat janë ndarë nga 50 000 euro për vitin 2017, përderisa shuma totale e buxhetit shkon prej 250 000 deri në 950 000. Pra kjo qeveri tenton vetëm të fillojë sa më shumë rrugë, por që përfundimi i tyre pritet të bëhet tek në vitin 2019”, theksoi Pantina, duke shtuar se kjo qeveri do të fusë në obligime edhe qeverinë e ardhshme, e cila mund të mos e këtë prioritet asfaltin, por ta zëmë arsimin, shëndetësinë apo prioritete tjera.

Buxheti i Republikës së Kosovës, i paraparë për vitin 2017, do të jetë 2 miliardë e një milion euro./Telegrafi/