Gjatë dekadës së fundit, është rritur goxha numri dhe madhësia e muzeve, galerive, panaireve të artit dhe shkollave të artit është, ndaj mund të thuhet se më shumë art është bërë në 10 vitet e fundit se në çdo kohë tjetër të historisë njerëzore. Redaktorët e faqes ARTnews kanë zgjedhur 20 vepra, që janë të veçanta për nga stili, që janë shembull për skenën, që modelojnë një trend apo zgjerojnë kufijtë e artit, transmeton Telegrafi.

Pamje nga videoarti i bërë nga Wu Tsang, “Wildness” (Egërsia), 2012

Pamje nga instalacioni i bërë nga Anicka Yi, “7,070,430K of Digital Spit” (7 070 430 000 të pështymës digjitale), 2015

Kevin Beasley, “A view of a landscape: A cotton gin motor” (Pamje e peizazhit: pamje nga makina e tjerrjes së pambukut”, 2012

Cecilia Vicuña dhe Quipu Womb, “The Story of the Red Thread” (Rrëfimi i fijes së kuqe), 2017

Pierre Huyghe, “After ALife Ahead” (Prapa jetës para), 2017

Danh Vo, “I M U U R 2”, 2012

Jordan Wolfson, “Female figure” (Figura e femrës), 2014

Anne Imhof, “Faust” (Fausti), 2017.

Eric Fischl, “Late America” (Amerika e vonshme), 2016

Hock E Aye Vi (Edgar Heap of Birds), “Surviving Active Shooter Custer” (Duke mbijetuar të shtënat e gjeneralit Custer), 2018

Camille Henrot, videoarti “Grosse Fatigue” (Lodhja e madhe), 2013

Nicole Eisenman, “Sketch for a Fountain” (Skica për shatërvan), 2017

Marina Abramoviq, “The Artist Is Present” (Artisti është i pranishëm), 2010.

Christian Marclay, “The Clock” (Ora), 2010

Cameron Rowland, “Attica Series Desk” (Tavolina e serisë Atika), 2016

Amy Sherald, “Michelle LaVaughn Robinson Obama”, 2018

Hito Steyerl, videoarti “How Not to Be Seen: A Fucking Didactic Educational” (Si të mos shihesh: Edukimi i tmerrshëm didaktik”, 2013

Kerry James Marshall, “Untitled” (Pa titull), 2014.

Kara Walker, “A Subtlety, or the Marvelous Sugar Baby” (Finesa ose foshnja e mahnitshme e sheqerit), 2014.

Arthur Jafa, video arti “Love Is the Message, The Message Is Death” (Dashuria është mesazh, mesazhi është vdekje), 2016

/Telegrafi/