Studiuesi Auron Tare publikon një fakt të pazakonte, të cilin e ka hasur në një nga udhëtimet e tij.

Bëhet fjalë për një vazo prej porcelani e cila ka foton e ish-kryeministrit të Shqipërisë Mehmet Shehu dhe liderit kinez komunist Mao Zedong, duke i shtrënguar dorën njëri tjetrit. Nga ana e pasme është një mbishkrim në gjuhën kineze.

“Një vazo shume e rralle e ndodhur në një koleksion privat në Londër, por qe nuk kam ndonjë info se si ka përfunduar në këtë koleksion”, ka thënë Tare. /Tema/