Edhe pse ende nuk e ka një libër të botuar me poezi, Adelina Qarkaj, nga qyteti i Mitrovicës krijon poezi të tematikave të ndryshme, të cilat i poston në rrjete sociale.

Poezitë e Qarkajt janë shumë të pëlqyera nga të gjithë ndjekësit e saj në rrjete sociale.

Intervistë për Telegrafin, Adelina Qarkaj /Foto: Korab Basha/

Ajo në një intervistë për Telegrafin tregoi se për krijimin e poezive inspirohet kudo, mirëpo më shumë ajo e gjen inspirimin në familjen e saj, tek nëna dhe mbesa katër muajshe, Lura.

“Gjithçka që më rrethon më bën të inspirohem. Inspirimi kryesor imi në jetë është Lura, mbesa ime katër muajshe. Lura është një qenie e pafajshme e cila fal shumë dashni. Po ashtu, ajo që ka ndikim dhe më ofron shumë dashni është nana. Tek nana e mbështes kokën në moment gëzimi dhe hidhërimi. Tek poezitë e mia, nanën e kam trajtuar si stoicizëm. E dimë, ne si shoqëri kosovare sa e ngarkuar ka qenë nëna me procesin e jetës. Është marrë me shumë punë tjera, pos punës së saj si nënë”, tha ajo.

Reklama
Reklama

Intervistë për Telegrafin, Adelina Qarkaj /Foto:Korab Basha/

Qarkaj po ashtu shkruan poezi edhe për aktualitetin në vend, siç është papunësia e të rinjëve dhe ikja e tyre jashtë vendit për një jetë më të mirë.

Ajo tregoi dhe përvojën personale, pasi siç tha Qarkaj është e diplomuar në master, drejtimi “Letërsi Shqipe”, dhe është ende e papunë.

“Meqë jetojmë në Kosovë dhe kur e dimë se më çfarë kushtesh përballet shoqëria jonë… Ka shumë të rinjë që kanë studiuar dhe janë përgatitur profesionalisht dhe nuk i është shpërblyer as mundi. Besoj që vetëm ikja është shpëtimi”, tha ajo.

Foto: Korab Basha

Reklama

Mirëpo, vajza nga Mitrovica tha se nuk do të ndalet, pasi së fundmi është pranuar në studimet tjera të nivelit master, por në drejtimin “Mësimdhënie e gjuhës dhe letërsisë shqipe”.

Reklama

Qarkaj gjithashtu tha se në planet e saj ka edhe botimin e librit të saj të parë me përmbledhje të poezive, por për shkak të situatës me COVID-19, kjo gjë është shtyrë dhe vonuar. /Telegrafi/