Ju mund të pyesni veten nëse është e sigurt për të ushtruar kur jeni shtatzënë, ose nëse puna jashtë mund të dëmtojë potencialisht fëmijën tuaj.

Ndërsa disa masa paraprake duhet të ndiqen, rekomandohet që të jeni aktive gjatë shtatzënisë.

“Nëse shtatzënia juaj është e pakomplikuar, në të vërtetë është shumë më e shëndetshme për ju dhe foshnjën tuaj që të qëndroni aktiv gjatë shtatëzanisë”, thotë mamia Kate Marsh nga bamirësia e foshnjës Tommy.

“Ushtrimet do të forcojë shëndetin tuaj, shëndetin e foshnjës tuaj të palindur dhe mund të ndihmojë që trupi juaj të jetë gati për të lindur dhe të jetë një nënë e re.”

Në fakt, qëndrimi aktiv gjatë shtatëzanisë ju ndihmon të flini më mirë, zvogëloni ankthin dhe ndihmoni në parandalimin e ankesave të zakonshme si ngërçe, këmbë të fryrë, lodhje dhe venat.

Sipas hulumtimeve nga Tommy’s, gratë që ushtrojnë ushtrime kanë deri në një të tretën më pak të ngjarë të kenë një cezarian, ndërsa ato që bëjnë ecje, disa joga dhe vallëzim mund të kenë një kohë më të shkurtër pune me më pak komplikime, transmeton Telegrafi.

Sigurohuni që të bisedoni me instruktorin ose maminë tuaj për të përcaktuar se cilat veprimtari janë të përshtatshme për ju. Kardio e butë është një fillim i mbarë, veçanërisht nëse nuk ishit shumë aktiv para shtatzënisë.

Ushtrime për forcimin e barkut

Filloni në një pozicion kutie (në të katër anët) me gjunjë nën vithe, duar nën shpatulla, me gishta të kthyer përpara dhe abdominale të ngritur për të mbajtur shpinën drejt.

Tërhiqeni në muskujt e stomakut dhe ngrini shpinën lart në drejtim të tavanit, duke e përkulur trungun tuaj dhe duke lejuar që koka juaj të qetësohet butësisht përpara. Mos lejoni që bërrylat të mbyllen.

Mbajeni për disa sekonda, pastaj ngadalë kthehuni në pozicionin e kutisë.

Kujdesuni që të mos shtrëngoni shpinën: gjithmonë duhet të kthehet në një pozicion të drejtë / neutral.

Bëni këtë ngadalë dhe në mënyrë ritmike 10 herë, duke i bërë muskujt tuaj të punojnë shumë dhe duke lëvizur shpinën me kujdes.

Vetëm lëvizni shpinën aq sa keni mundësi. Kjo mund të ndihmojë për të lehtësuar dhimbjen e shpinës. /Telegrafi/