Steve Keeler po turpëron edhe peshëngritësit duke vendosur një rekord të ri botëror për ngritjen më të rëndë – me vetëm një gisht të mesit.

Po, 48-vjeçari nga Mbretëria e Bashkuar përkul zyrtarisht rrokullisjen e shpendëve më të fortë në Tokë, sipas Rekordeve Botërore Guinness.

Menaxheri i shitjes me pakicë nga Shepherdswell, një fshat në distriktin Dover të Kent, theu rekordin e mëparshëm botëror që qëndroi për një dekadë kur ai ngriti 129 kilogramë – i cili është “i rëndë sa një divan me tre vende” – për tetë sekonda para disa dëshmitarëve zyrtarë.

“Është një rekord kaq i rastësishëm, por është i imi. Është diçka me të cilën mendova se do të argëtohesha pak dhe asgjë për ta marrë shumë seriozisht”, tha Keeler për South West News Service.

“Isha i kënaqur kur zbulova se kisha fituar. Ishte një projekt bllokimi, diçka për t’u thënë nipërve”, shtoi ai.

Rekordi i mëparshëm mbahej nga armeni, Benik Israyelyan, i cili kishte ngritur me 121 kilogramë. /Telegrafi/