Me siguri së paku një herë ju ka ndodhur që pas larjes në rrobalarëse xhemperi apo fanella ju janë tkurrur, sepse i keni larë në temperaturë të lartë.

Mendoni se nuk ka zgjidhje?

E keni gabim, sepse rroba juaj mund të kthehet në formën fillestare madje me ndihmën e këtij truku, transmeton Telegrafi.

Mbushni një enë të përshtatshme me ujë të ngrohtë dhe shtoni një lugë regjenerator.

Nëse xhemperi është 100 për qind lesh, në vend të regjeneratorit shtoni një lugë uthull molle. Rrobën e tkurrur qiteni në ujë të ngrohtë dhe lëreni gjysmë ore.

Gjatë asaj kohe, shtrijeni butësisht rrobën e tkurrur. Pastaj kullojeni mirë ujin dhe rrobën qiten të thahet.

Duhet ta pranojmë që për disa rroba, edhe përveç këtij truku, nuk ka zgjidhje. Prandaj ju këshillojnë që rrobat nga pëlhura e ndjeshme të mos i lani në 60 dhe 90 gradë. /Telegrafi/