Arteriet e bllokuara mund të jenë të rrezikshme në periudhë afatgjate sepse shkaktojnë shtypje të lartë të gjakut, por edhe nivele të larta të kolesterolit.

Arteriet janë përgjegjëse për furnizimin e oksigjenit nga zemra në pjesën tjetër të trupit, prandaj edhe duhet të jenë të forta, fleksibile, por edhe elastike, transmeton Telegrafi.

Fatkeqësisht, kur arteriet bllokohen, ne jemi më të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës sepse nuk ka mjaftueshëm gjak që qarkullon përgjatë sistemit tonë.

Sëmundjet e zemrës janë shkaktari kryesor i vdekjeve në botë.

Por, ka disa mënyra se si mund t’i pastroni arteriet – madje janë mënyra shumë të thjeshta!

Sipas ekspertëve, produktet e mëposhtme jua pastrojnë arteret dhe jua ulin rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Kafja

Nëse jeni adhurues i kafesë, atëherë sigurisht se do t’ju pëlqejë ky lajm. Përveç se është mënyrë e mirë për t’i rritur nivelet e energjisë në mëngjes, kafja gjithashtu është efektive edhe për reduktimin e bllokimeve tëa rtiereve.

Kanella

Kanella është tjetër ushqim që duhet ta shtoni në dietë sepse e zvogëlon rrezikun e arterosklerozës, por edhe të sëmundjeve të zemrës.

Shtimi i kanellës në dietë gjithashtu i ulë trigliceridet, glukozën, por edhe kolesterolin.

Peshku

Ka disa keqkuptime që thonë se yndyra nuk është e mirë për ju. Megjithëse ka të vërtetë në këtë pohim, faktikisht ka edhe yndyra të cilat janë të mira për shëndetin e zemrës, siç janë yndyrat që gjenden në peshk.

Sardelet, tuna dhe llojet tjera të peshqve janë prej burimeve më të mira të acideve yndyrore omega-3, që njihen si shumë të rëndësishme për zemrën.