Kur filloni për herë të parë, humbja e peshës mund të duket si një detyrë madhështore.

Edhe nëse doni të humbni vetëm disa kile, përsëri duhet të eliminoni disa zakone të këqija dhe të zgjidhni disa të reja.

Sidoqoftë, nuk keni nevojë të ndiheni të frikësuar nga humbja e peshës nëse doni të jeni të suksesshëm. Ju duhet vetëm një plan i mirë.

Ndiqni këto tri këshilla për të arritur qëllimet tuaja:

Merrni vitaminat dhe ushqyesit e duhur

Dieta nuk ka të bëjë vetëm me numërimin e kalorive, por gjithashtu ka të bëjë me ushqimin e duhur për trupin tuaj. Ndërsa filloni udhëtimin tuaj për humbjen e peshës, takohuni me një dietolog për të kalkuluar kaloritë tuaja të rekomanduara ditore dhe në cilat lloje ushqimesh duhet të përqendroheni. Ju gjithashtu mund t’i pyesni ata nëse ka ndonjë shtesë që mund t’ju duhen.

Kur jeni duke zgjedhur një shtesë ushqyese, sigurohuni që të zgjidhni një që do të funksionojë mirë për nevojat tuaja specifike.

Gjeni një ushtrim që ju pëlqen ta bëni

Nëse e urreni të shkoni në palestër, atëherë ka më shumë të ngjarë të hiqni dorë nga qëllimet tuaja të humbjes së peshës. Në vend të kësaj, provoni një larmi formash të ndryshme ushtrimesh për të parë se çfarë ju pëlqen. Provoni zumba, joga, pilates ose not. Kjo do t’ju bëjë të entuziazmuar për të shkuar në palestër.

Thoni dikujt t’ju kërkojë llogari

Përgjegjësia është një mjet i fuqishëm  për humbjen e peshës. Nëse i tregoni një miku ose një anëtari të familjes – që dëshironi të humbni peshë mund t’ju ndihmojë të merrni motivimin që ju nevojitet. Ata do t’ju pyesin se si po shkon dieta juaj dhe do t’ju shtyjnë të shkoni në palestër. Mos harroni: ata duan të shohin që ke sukses.

Në vend që të kërkoni dieta modë dhe sukses afatshkurtër të humbjes së peshës, përpiquni të ndërtoni zakone të shëndetshme. Kërkoni shtesa që ju pëlqen të merrni dhe gjeni ushtrime që me të vërtetë bëjnë ndryshimin. Kjo do t’ju ndihmojë të ndërtoni jetëgjatësinë në shëndetin dhe peshën tuaj. /Telegrafi/