Është natë, ju duhet të jeni në gjumë. Por nuk jeni sepse partneri juaj, i cili është shtrirë pranë jush, është duke gërhitur dhe nuk mund të flini.

Siç rezulton, ju keni mundësi që do t’ju ndihmojnë të bëni një gjumë më të mirë të natës.

Më poshtë gjeni tri këshilla për të provuar:

Mos u përqendroni në tingullin e gërhitjes

Po, kjo mund të thuhet më lehtë sesa të bëhet. Ndonjëherë, megjithatë, ju mund ta vendosni fuqinë e mendjes për të punuar dhe ta stërvitni veten të injorojë ose minimizojë tingullin e gërhitjes së partnerit tuaj. Ekzistojnë disa strategji që mund të përpiqeni t’i shpërqendroni: meditoni, dëgjoni një intervistë ose dëgjoni një meditim të drejtuar. Ju përfundimisht mund të jeni në gjendje të stërvitni veten që të mos përqendroheni në tingullin e gërhitjes – ose të paktën ta rregulloni atë mjaftueshëm që t’ju zë gjumi.

Vendosni tapat e veshit

Një nga zgjidhjet më të lehta dhe të shpejta është të mbushni veshët tuaj me tapa veshi për të mbytur ose eliminuar tingullin e partnerit tuaj. Për fat të mirë, ka një varg të mirë zgjedhjesh, në varësi të nevojave tuaja, shkruan Healthline.

Flini në një dhomë tjetër

Mos harroni fjalën e vjetër për mënyrën se si kohët e dëshpëruara kërkojnë masa të dëshpëruara? Kur gjithçka tjetër dështon, mund t’ju duhet të dilni nga dhoma natën. Mos u ndje keq nëse zgjedh këtë mundësi, veçanërisht nëse funksionon për ty. Hulumtimi ju mbështet. Një studim i vitit 2002 zbuloi se fjetja larg, dukej se në të vërtetë kontribuonte në një kënaqësi më të madhe martesore kur bashkoheni. Sidoqoftë, nëse ndiheni të vetmuar, sigurohuni që ta bëni të ditur partnerin tuaj që preferoni të jeni së bashku. Kjo mund t’i inkurajojë ata të përmirësohen. /Telegrafi/