LAJMI I FUNDIT:

Trendafilova: Do të ketë bashkëpunim me Odën e Avokatëve të Kosovës

Trendafilova: Do të ketë bashkëpunim me Odën e Avokatëve të Kosovës

Kryetarja e Dhomave të specializuara, Ekaterina Trendafilova, gjatë ditës është takuar me kryetarin e Odës së Avokatëve të Kosovës, Osman Havolli, me të cilin bisedoi për çështje të mandatit të gjykatës, rregullat e procedurës dhe provave, si dhe direktivave për mbrojtës.

Në takim u bisedua edhe për angazhimin e avokatëve nga Kosova në cilësinë e mbrojtësve të të akuzuarve potencialë dhe në cilësinë e mbrojtësve të viktimave, si dhe normativën tjetër përcjellëse që pritet të aprovohet si Ligji për ndihmën juridike në kuadër të Dhomave të Specializuara dhe Kodi i Etikës dhe procedurat disiplinore për mbrojtës.

Kryetarja e Dhomave te Specializuara të Kosovës konfirmoi se ende nuk ka aktakuza të dorëzuara në këto dhoma dhe për të gjitha zhvillimet do të ketë bashkëpunim me Odën e Avokatëve të Kosovës.

Reklama

Në kuadër të bashkëpunimit për avokatët në Kosovë do të organizohen trajnime nga përfaqësuesit e Zyrës së Mbrojtjes se të akuzuarve dhe të Zyrës për mbrojtjen e viktimave.

Kryetari  Havolli falënderoi përfaqësuesit e Dhomave te Specializuara të Kosovës për bashkëpunimin e krijuar me Odën e Avokatëve të Kosovës. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
Këto janë lagjet që pritet të futen në sistem të ngrohtores, Osmani tregon për shtrirjen e rrjetit të Termokosit në Prishtinë

Këto janë lagjet që pritet të futen në sistem të ngrohtores, Osmani tregon për shtrirjen e rrjetit të Termokosit në Prishtinë

Nazmi Elezi
Gjermania miraton Projektligjin që lejon ardhjen e 50 mijë punëtorëve në vit nga Ballkani, këto janë lehtësimet për t'u pajisur me vizë

Gjermania miraton Projektligjin që lejon ardhjen e 50 mijë punëtorëve në vit nga Ballkani, këto janë lehtësimet për t'u pajisur me vizë

Botë
KEDS ndërton linjën e re mbi 60 km në Gjakovë, përfitojnë rreth 10 mijë qytetarë

KEDS ndërton linjën e re mbi 60 km në Gjakovë, përfitojnë rreth 10 mijë qytetarë

Ekonomi
Si do të transformohet Kosova pas partneritetit mes Arizona State University dhe UNI – Universum International College?

Si do të transformohet Kosova pas partneritetit mes Arizona State University dhe UNI – Universum International College?

Nazmi Elezi
Kosova ka thëngjill me bollëk, por importon nga jashtë

Kosova ka thëngjill me bollëk, por importon nga jashtë

Ekonomi
Gjithçka që duhet të dini rreth partneritetit mes Arizona State University dhe UNI - Universum International College

Gjithçka që duhet të dini rreth partneritetit mes Arizona State University dhe UNI - Universum International College

Nazmi Elezi
Kalo në kategori