Përpara se të lodheni duke dëgjuar për Wi-Fi 6 dhe 6E, TP-Link do të prezantojë një mori ruterash të rinj “të parët në botë” të cilët quhen Wi-Fi 7 bazuar në specifikimet e ardhshme IEEE.

Reklama

Kompania po rinovon të gjithë linjën e saj të produkteve, duke përfshirë linjën kryesore të ruterit Archer, produktet e rrjetit shtëpiak Deco, madje edhe produktet e saj të biznesit.

Wi-Fi 7, i njohur teknikisht si 802.11BE, është pasardhësi i Wi-Fi 6 dhe 6E me përmirësime të dukshme si shpejtësi më të madhe dhe vonesë të reduktuar, dhe mund të mundësojë që një pajisje të lidhet me dy spektra në të njëjtën kohë (5Ghz dhe 6Ghz) duke përdorur Operacionin Multi-Link (MLO).

Ashtu si gjeneratat e mëparshme, ai do të mbështesë përputhshmërinë për pajisjet Wi-Fi 6, 5 dhe më të vjetra, por do t’ju duhet të blini pajisje të reja për të përfituar nga kanalet me kapacitet më të lartë 320 MHz të Wi-Fi 7 (Wi-Fi 6E mbështet kanalet aq të gjera si 160 MHz), raporton The Verge, përcjell Telegrafi.

TP-Link’s BE900 offers a whole lot of connectivity.

I pari nga ruterët e rinj TP-Link është archer BE900 me katër breza, me vlerë 699,99 dollarë, i cili duket disi si një hard disk Western Digital me drita LED dhe një ekran me prekje.

Pjesa e përparme mund të lëviz për të treguar orën, motin dhe statistikat e wireless-it, dhe ka një rrjet LED që mund të shfaqë gjëra si “një emoji që shkel syrin”. Karakteristika të tjera përfshijnë mbështetjen e OpenVPN dhe një rrjet privat IoT për pajisjet inteligjente.

I guess I’d prefer my router to wink at me than to be wincing in pain.

BE900 mund të mbështesë shpejtësi wireless deri në 24 Gbps, që është më pak se shpejtësia teorike 40 Gbps plus Wi-Fi 7, por është akoma më shumë se dyfishi i shpejtësisë së ruterit të mëparshëm Archer Wi-Fi 6E të kompanisë.

Nuk ka ende shumë pajisje që mund të përfitojnë nga Wi-Fi 7, por BE900 ende mbështet telefonin ose laptopin tuaj të ri me aftësi 6 GH. /Telegrafi/