Me një mori vendimesh që duhet t’i merrni kur e rimodeloni apo jeni duke e ndërtuar banjon e re në shtëpi, një pjesë që e prisni të jetë më argëtuesja është zgjedhja e pllakave.

Ato janë gjëja e parë që vërehen dhe ndikojnë më së shumti në ambient.

Sidoqoftë, procesi i zgjedhjes së pllakave nuk është aspak i lehtë, pasi që shumë shpejt ballafaqoheni me dilemat e shumta – a duhet t’i zgjedhni më të errëta apo më të ndritshme; të mëdha apo të vogla; shkëlqyese apo mat?

Marrë parasysh këtë, më poshtë jua sjellim disa këshilla që duhet t’i keni parasysh kur i zgjedhni pllakat në mënyrë që procesi të jetë sa më i lehtë dhe banjon e ëndrrave ta ktheni në realitet.

Zgjedheni karakteristën që merr më së shumti vëmendje

Nëse vendosni në fillim se cila do të jetë gjëja që më së pari e tërheq vëmendjen në banjon tuaj – si p.sh. dushi apo ndonjë gjë antike – atëherë ju filloni t’i zgjedhni pllakat të cilat përshtaten me gjënë të cilën dëshironi ta fokusoni më shumë.

View this post on Instagram

A post shared by LUTIAN Home (@lutianhome)

Zgjedhni pllakat që veçohen nga tjerat

Një prej mënyrave më të lehta se si mund t’i zgjedhni pllakat e banjos është duke e gjetur një dizajn që vërtet ju pëlqen. Ndoshta një model i caktuar me të cilin keni rënë në dashuri, një ngjyrë më e theksuar apo një formë interesante. Ky model i pllakave mund të vendoset në muri ose mund t’i shtojë dramë dyshemesë apo hapësirës së dushit.

Keni në konsideratë pllakat që e bëjnë thyerjen e dizajnit

Posa t’i keni zgjedhur pllakat kryesore, atëherë mund t’i zgjedhni edhe një apo dy modele tjera për t’i përshtatur me to.

View this post on Instagram

A post shared by LUTIAN Home (@lutianhome)

Zgjedhni pllakat e dyshemesë

Nëse për muret e banjos keni zgjedhur pllaka më të thjeshta, atëherë trendi i fundit është të krijoni faktorin “WOW” me pllaka të dyshemesë me dizajn. Ju mund të krijoni pamje bohemiane apo diçka të ngjashme.

View this post on Instagram

A post shared by LUTIAN Home (@lutianhome)

Cila është madhësia ideale?

Në përgjithësi, nëse madhësia e banjos është e vogël (siç janë shumica e banjove), atëherë qëndroni larg pllakave me madhësi të madhe.

Në vend të kësaj, zgjedhni pllaka që i përshtaten madhësisë së dhomës, duke synuar pllaka me madhësi mesatare ose pllaka mozaikë për banjo shumë të vogla.

Pllakat për dush – si t’i zgjedhni?

Nëse jeni duke vendosur pllaka në dyshemenë e dushit, atëherë duhet të zgjedhni pllaka të cilat janë të rehatshme kur jeni zbathur në mënyrë që të mos rrëshqitni.

Përdorimi i pllakave të vogla apo atyre të mozaikut janë ide e mirë sepse ofrojnë rezistencë ndaj rrëshqitjes pa i irrituar shputat e këmbëve.

View this post on Instagram

A post shared by LUTIAN Home (@lutianhome)

Megjithatë, nëse dëshironi që për këtë çështje të diskutoni me ekspertët e kësaj fushe, atëherë mund të kontaktoni apo ta vizitoni Lutian Home.

Kompania Lutian Home gjendet në Prishtinë dhe është lider në fushën e hidrosanitarisë dhe ofron shumëllojshmëri opsionesh.

Mbi të gjitha, stafi i Lutian Home ju ndihmon ta bëni përzgjedhjen e duhur për ambientin që kërkoni.

Për më shumë informacione, kontaktoni Lutian Home në:

Facebook: Lutian Home
Nr. Tel: +383 46 123 900
Ueb sajt: http://www.lutianhome.com/