LAJMI I FUNDIT:

Tesla planifikon prodhimin e baterive pa metale të çmuara

Tesla planifikon prodhimin e baterive pa metale të çmuara

Tesla ka përshkruar disa aspekte kryesore se si planifikon të përshpejtojë shtytjen e saj drejt transportit të qëndrueshëm dhe të pastër – por firma nuk ka dhënë më shumë se disa detaje rreth modelit të saj shumë të lavdëruar më të përballueshëm.

Reklama

Marka amerikane bëri një prezantim të gjerë para investitorëve në objektin e saj në Teksas. Ekzekutivët premtuan përsëri se Cybertruck do të hynte në prodhim këtë vit – dhe thanë se teknikat e mësuara rreth prodhimit dhe ndërtimit të tij do të përdoren në “modelin e gjeneratës së ardhshme”.

Këto metoda, të cilat shmangin procesin e testuar dhe të testuar të linjës së prodhimit të makinave në favor të një sistemi më modular, por paralel, lejojnë kursime të kostos deri në 50 për qind, pretendon Tesla, së bashku me një reduktim prej 40 për qind të gjurmës së fabrikës, raporton Auto Express, transmeton Telegrafi.

Dizajneri kryesor i Tesla-s, Franz von Holzhausen, u tha investitorëve në këtë ngjarje se ndërsa donte t’u tregonte atyre automjetin e gjeneratës së ardhshme, ai do të vijë “në një datë të mëvonshme”. Më vonë në të njëjtin prezantim, megjithatë, shefi i motorëve të kompanisë, Colin Campbell, tha se Tesla po punon për të mos pasur fare metale të çmuara në bateritë e makinës së gjeneratës së ardhshme.

Ai tha gjithashtu se të gjithë Teslat nga Cybertruck e tutje do të bazoheshin në një sistem elektronik 48 volt dhe parashikoi që specifikat e radhës të njësisë lëvizëse, me 75 për qind më pak karabit silikoni, do të kishin një “kosto totale prej rreth 1,000 dollarë [ 831 £]”. “Ne nuk mendojmë se ka ndonjë tjetër në industrinë e automjeteve që është afër këtij niveli,” tha ai. Tesla ende synon të jetë në gjendje të prodhojë makinën për gjysmën e kostos së modelit aktual 3.

Rebecca Tinucci, shefja e infrastrukturës së karikimit të Tesla-s, zbuloi se më shumë se gjysma e të gjithë Superchargers të firmës në të gjithë Evropën tani janë të hapura për modelet e markave tjera. Ajo tha gjithashtu se një gjeneratë e re e karikuesit është duke u nxjerrë, e kompletuar me një kabllo më të gjatë të krijuar për ta bërë më të lehtë lidhjen e sistemit të modeleve tjera, dhe lëshoi imazhe “teaser” të një “vendndodhje” të karikimit të Supercharger-it të me bazë afër një restoranti.

Dy automjete të mbuluara u shfaqën në “slide-t” e shfaqura në ngjarje; njëra dukej si një lloj MPV-je, ndërsa tjetra dukej se kishte një siluetë të modeleve “saloon” që mund të ishte edhe një evolucion i modelit ekzistues S. /Telegrafi/