Tesla Model Y ka mposhtur rekordin e makinave më të shitura për një vit të vetëm në Norvegji – duke e marrë rekordin e makinës VW Beetle në vitin 1969.

Norvegjia ka qenë tregu kryesor për automjetet elektrike për sa i përket adoptimit për kokë banori, transmeton Telegrafi.

Ndërsa shumë tregje po prezantojnë plane për të “ndaluar” makinat me gaz deri në 2030, 2035 dhe madje edhe më vonë, Norvegjia synon që çdo makinë e re në rrugë të jetë tërësisht elektrike deri në vitin 2025, dhe është në hap për ta arritur këtë herët.

Rezultatet e këtij viti nuk kanë qenë asgjë më pak se mahnitëse, me numrat e dhjetorit të publikuar sot nuk janë përjashtim dhe na tregojnë të gjithë vitin.

Reklama
Reklama

64.5 për qind e të gjitha makinave të shitura në Norvegji në vitin 2021 ishin tërësisht elektrike.

Në vitin 2022, duket se vendi do ta mbyllë vitin me afër 80 për qind dhe 90 për qind nëse përfshini automjetet hibride plug-in.

Një pjesë e madhe e rritjes së këtij viti është për shkak të Modelit Y të Tesla-s, i cili po kalon një vit të pabesueshëm në Norvegji.

SUV-i elektrik tashmë ka mposhtur edhe rekordin për makinën më të shitur në një vit në vend. Rekordi u mbajt nga VW Beetle në vitin 1969, me 16,709 njësi të dorëzuara.

Sot, Model Y e ka mposhtur atë rekord me 16,748 njësi të regjistruara deri më sot, sipas disa gjurmuesve në internet.

Reklama
Reklama

Me një javë tjetër të mbetur në tremujor dhe bazuar në numrin mesatar aktual të dërgesave në ditë, duket se Tesla mund të dorëzojë rreth 18,000 makina Model Y në Norvegji në vitin 2022. /Telegrafi/