Sindikata e Punëtorëve të Sektorit Privat iu ka drejtuar me anë të një letre Ministrisë së Punës, Inspektoratit dhe pronarëve të kompanive private që në këto ditë të nxehta të ruhet jeta e punëtorëve.

“Ftojmë institucionet që të bëjnë maksimumin e mundur për ruajtjen e jetëve të punëtorëve të sektorit Privat të cilët në mënyrë të drejtpërdrejt iu eksponohen temperaturave të larta në kryerjen e punëve të tyre ditore. Ftojmë edhe pronarët e kompanive që përderisa të jen këto temperatura ta ri definojnë orarin e punës dhe t’u ikin temperaturave të larta sidomos nga ora 11:00 e deri ne orën 17:00. Për çdo pakujdesi ndaj kësaj situate në rend të par do jenë përgjegjës pronarët e kompanive si dhe inspektorati i punës”, thuhet në letrën e Sindikatës së Sektorit Privat.

Sipas Institutit Hidrometeorologjik të Kosovës temperaturat minimale gjatë ditës së sotme do të sillen në 22 gradë celsius, ndërsa maksimalet 37 gradë celsius.

Sot dita më e nxehtë, temperaturat deri në 37 gradë Sot dita më e nxehtë, temperaturat deri në 37 gradë

Mot i ngjashëm do të mbajë deri në fund të javës, përveç ditës së mërkurë kur do të ketë vranësira të cilat gjatë ditës nuk do të jenë stabile dhe vende-vende ka mundësi të shoqërohen me reshje lokale shiu. /Telegrafi/