Duke përdorur një teknikë të veçantë, shtresat e reve të Jupiterit janë të dukshme dhe konfirmohet një teori për njollën e madhe të kuqe.

Teleskopi që u përdor për të vëzhguar pamjet e Jupiterit ka një rezolucion të lartë dhe arriti të marrë pamje mahnitëse nga ky planet, transmeton Telegrafi.

“Teleskopi mundi të shoh edhe dy njolla gjigante”, thotë drejtori Andrew Stephens.

Vëzhgimet nga ky teleskop kanë prodhuar imazhe mahnitëse dhe zbuluan se çfarë po ndodh brenda stuhive të vazhdueshme, gjigante të Jupiterit. /Telegrafi/