iPhone SE me kosto të ulët ishte një sukses në linjën e Apple, por kompania me bazë në Cupertino ndërpreu pajisjen dhe e zëvendësoi atë me një model tjetër me kosto të ulët, iPhone Xr, në një pikë çmimi shumë më të lartë.

Sipas një raporti të fundit të Nikkei, Apple po mendon të sjellë përsëri iPhone SE (çfarëdo që do të ishte emri i pasardhësit).

iPhone me kosto të ulët raportohet se do të arrijë në pranverën e vitit 2020, me qëllimin e tij të vetëm për të kafshuar një pjesë të madhe të pjesës së tregut të Huawei në Kinë.

Shitjet në iPhone të Apple janë ngadalësuar kryesisht për shkak të luftës tregtare SHBA-Kinë, por edhe për shkak të faktit se pajisjet e tanishme në linjë janë më të shtrenjta, dhe njerëzit në tregjet në zhvillim nuk mund të blejnë një. 

Kjo do të ishte hera e parë që Apple do të lansonte iPhone në dy cikle. 

Zakonisht lanson linjën e telefonave inteligjentë në tremujorin e tretë të vitit, në kohë për sezonin e festave, me shitjet më pas që ngadalësohen gjatë pranverës. 

Ky iPhone me kosto të ulët do të jetë i ngjashëm në madhësi me iPhone 8 4.7 inç, raporton Nikkei, duke cituar disa burime pa emër. /Telegrafi/