Bill Gates dha një të tretën gjersa Elon Musk deri më tani ka më pak se një përqind të pasurisë së tij.

Gates dha më shumë se 50 miliardë dollarë për qëllime humanitare, konfirmon USA Today, i cili hulumtoi të ardhurat dhe investimet e tij në detaje.

Sot, sipas indeksit të Bloomberg, ai vlen 129 miliardë dhe në listën e Forbes, ajo zë pozitën e katërt me 119 miliardë, transmeton Telegrafi.

Jeff Bezos

Sidoqoftë, edhe nëse nuk do të dhuronte, Jeff Bezos do ta kalonte atë në të dy listat, në të cilat është renditur i pari për një kohë të gjatë. Në të njëjtën kohë, ky miliarder dhe themelues i Amazonit kritikohet nga publiku pikërisht sepse investon më pak në qëllime humanitare nga të gjithë njerëzit e pasur të famshëm. Investimet për qëllime humanitare janë shpërdoruar nga Business Insider që nga viti 1997, por ato janë larg asaj që dha Bezos.

Njeriu që kaloi Gates këtë javë, themeluesi i Teslas, Elon Musk, premtoi të dhuronte gjysmën e pasurisë së tij. Sot, Forbes e vendos atë në vendin e tretë me pothuajse 130 miliardë. Sipas vlerësimeve të këtij punimi nga shtatori i këtij viti, deri më tani ai ka dhënë 100 milionë për qëllime humanitare, ose më pak se një përqind.

Elon Musk

Është interesante kur krahason këta tre miliarderë, që ndërsa Gates paralajmëroi për një pandemi dhe investoi para të mëdha për ta rehabilituar atë, Bezos dhe Musk nuk pushuan së punuari në impiantet e tyre dhe qindra punëtorë të Amazon ishin infektuar. Sigurisht, lloji i biznesit të tyre është i tillë që pandemia ka kontribuar në pasurimin.

Një tjetër novator në krye të listës së miliarderëve është themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg. Ai dhe gruaja e tij thanë se do të dhuronin 99 për qind të të gjitha të ardhurave. Deri më tani, ai ka dhuruar më shumë se 45 miliardë.

Nëse të katër dhurojnë një pjesë të barabartë në lidhje me pasurinë e tyre, listat e më të pasurve do të dukeshin krejtësisht të ndryshme. Ajo që duhet përmendur është se Bill Gates hapi rrugën për pasurimin e tij në shekullin e kaluar dhe se ishte i përkushtuar për filantropi në 20 vjet, dhe dy nga tre të përmendur në atë kohë as që menduan për bizneset e tyre. /Telegrafi/