LAJMI I FUNDIT:

Shqiptarët

745 Artikuj

Në Shqipëri askush nuk është i sigurt!

Në Shqipëri askush nuk është i sigurt!

Fakte
“DETEKTOR”: Anketa – 79.3% e Shqiptarëve “pro”, 72.4% e Maqedonasve “kundër” ndryshimeve kushtetuese!

“DETEKTOR”: Anketa – 79.3% e Shqiptarëve “pro”, 72.4% e Maqedonasve “kundër” ndryshimeve kushtetuese!

Maqedonia e Veriut
Sytë e Kosovës

Sytë e Kosovës

Cult+
Ç’kërkon Bizanti në polifoninë popullore shqiptare?

Ç’kërkon Bizanti në polifoninë popullore shqiptare?

Cult+
Shqipëria në zemrën e Helene Pittardit

Shqipëria në zemrën e Helene Pittardit

Histori
Politikat e Serbisë për shpërngulje të shqiptarëve

Politikat e Serbisë për shpërngulje të shqiptarëve

Fakte
Përgjigja Malcolmit, për teoritë serbe për shqiptarët e Kosovës

Përgjigja Malcolmit, për teoritë serbe për shqiptarët e Kosovës

Fakte
Malcolmi për hendekun e madh mes shqiptarëve dhe serbëve

Malcolmi për hendekun e madh mes shqiptarëve dhe serbëve

Fakte
Skënderbeu, personalitet i epokës osmane

Skënderbeu, personalitet i epokës osmane

Histori
Në pritje të dëbimit, shqiptarët arratisen nga qendra azilantëve në Angli

Në pritje të dëbimit, shqiptarët arratisen nga qendra azilantëve në Angli

Shqipëri
Shqiptarët dhe maqedonasit në Maqedoni blejnë banesa, zvicëranët dhe gjermanët jetojnë me qera

Shqiptarët dhe maqedonasit në Maqedoni blejnë banesa, zvicëranët dhe gjermanët jetojnë me qera

Maqedonia e Veriut
Reportazhi i ‘The Mirror’: Shqiptarët ikin nga varfëria

Reportazhi i ‘The Mirror’: Shqiptarët ikin nga varfëria

Shqipëri
Jeta dhe vepra e Mehmet Ali Pashë Kavallës

Jeta dhe vepra e Mehmet Ali Pashë Kavallës

Histori
Reformat që ushtria austro-hungareze synoi në Shqipëri

Reformat që ushtria austro-hungareze synoi në Shqipëri

Histori
EUbserver: Pse 83 për qind e shqiptarëve duan të largohen nga Shqipëria

EUbserver: Pse 83 për qind e shqiptarëve duan të largohen nga Shqipëria

Shqipëri
Komponentët homerikë në Kanunin e Lekë Dukagjinit

Komponentët homerikë në Kanunin e Lekë Dukagjinit

Analiza
Ahmeti nga Kërçova: Shqiptarët e shpëtuan Maqedoninë të mbijetojë

Ahmeti nga Kërçova: Shqiptarët e shpëtuan Maqedoninë të mbijetojë

Maqedonia e Veriut
Raporti i OKB-së: Grupet shqipfolëse janë bërë faktorë kryesorë në tregun e kokainës në Evropë

Raporti i OKB-së: Grupet shqipfolëse janë bërë faktorë kryesorë në tregun e kokainës në Evropë

Shqipëri
Përfaqësuesit politikë shqiptar të Luginës me deklaratë të përbashkët, kërkojnë të drejta të barabarta siç parashihen për serbët në planin evropian

Përfaqësuesit politikë shqiptar të Luginës me deklaratë të përbashkët, kërkojnë të drejta të barabarta siç parashihen për serbët në planin evropian

Jehona Hulaj
Darka në Kriso

Darka në Kriso

Cult+
Instituti Arbën Xhaferi: Rajonet ku jetojnë shqiptarët në RMV me më së paku mundësi punësimi

Instituti Arbën Xhaferi: Rajonet ku jetojnë shqiptarët në RMV me më së paku mundësi punësimi

Maqedonia e Veriut
Shqipëri, çudit mjeshtri 72-vjeçar: Pres të iki në Gjermani të punoj

Shqipëri, çudit mjeshtri 72-vjeçar: Pres të iki në Gjermani të punoj

Shqipëri
Kurti takon boshnjakët dhe shqiptarët që jetojnë në Serbi, kërkojnë reciprocitet të të drejtave

Kurti takon boshnjakët dhe shqiptarët që jetojnë në Serbi, kërkojnë reciprocitet të të drejtave

Kosovë
A po kthehet Zvicra në qendër të intelektualëve shqiptarë të diasporës?

A po kthehet Zvicra në qendër të intelektualëve shqiptarë të diasporës?

Kosovë