Ka një arsye pse shumica e ekspertëve shëndetësorë e quajnë vitaminën C “vitaminë e imunitetit”.

Vitamina C është një vitaminë jashtëzakonisht e nevojshme për trupin. Ajo luan rol të rëndësishëm në sisteme dhe procese të ndryshme në trup.

Duke filluar prej shërimit të prerjeve e deri te mbështetja e gjëndrave kur jeni nën stres, vitamina C luan rol kyç në shumë funksione trupore.

Megjithatë, kjo vitaminë më së miri njihet si super-ylli i imunitetit  – dhe ka një arsye të mirë se përse njihet kështu!

Acidi askorbik – emri shkencor i vitaminës C – është dëshmuar se i forcon një sërë mekanizmash të imunitetit në trup. P.sh., qelizat e bardha të gjakut janë komponent i rëndësishëm i sistemit të imunitetit. Ju keni lloje të ndryshme të qelizave të bardha të gjakut – e secila prej tyre ndihmon në luftimin e viruseve dhe baktereve në mënyra të ndryshme.

Vitamina C e ndihmon prodhimin dhe funksionin e shumicës së këtyre qelizave të bardha të gjakut dhe rrjedhimisht i lufton viruset dhe sëmundjet e ndryshme.

Gjithashtu vitamina C e ndihmon trupin të prodhojë antitrupa të rëndësishëm. Thënë më thjesht, vitamina C është esenciale për një sistem të fortë të imunitetit që i lufton viruset dhe sëmundjet!

Kjo vitaminë më së miri është të merret përmes ushqimit, por në periudhën e viruseve dhe sëmundjeve rekomandohet që të merret si suplement shtesë. Disa ushqime që përmbajnë sasi të mëdha të vitaminës C janë: portokalli, limoni, kiwi, grejpfruti, etj.

Vitamina C – forma LIPOZOMALE më EFIKASJA nga të gjitha

Pasi që vitamina C është shtesë ushqimore thelbësore dhe antioksidant shumë i rëndësishëm, rekomandohet që ta merrni atë edhe përmes suplementeve.

Por, forma më efikase se si mund t’i merrni dhe absorboni dozat e mjaftueshme të vitaminës C është përmes formulimeve lipozomale.

Çfarë janë formulimet lipozomale?

Formulimet lipozomale përdoren me dekada në farmaci, ndërkaq synim kryesor e kanë absorbimin e targetuar dhe të plotë të substancave aktive.

Ndryshe nga tabletat, formulimet lipozomale:

– I mbrojnë përbërësit aktivë
– Absorbohen sasi më të mëdha të vitaminës C nga trupi
– Efektet anësore osmotike zvogëlohen

Avantazhi i përdorimit të Vitaminës C Lipozomale

Një prej avantazheve kryesore të përdorimit të vitaminës C është se absorbimi i kësaj vitamine nga trupi rritet deri në 98%.