Kryeministri teknik në Qeverinë e tanishme, i riemëruar për Ministrin e Brendshëm Oliver Spasovski, duke raportuar për punën nëntë mujore të Qeverisë Teknike, njoftoi se do të inspektoj punën e Naqe Çulevit, i cili ishte ministër teknik i brendshëm. Duke u përgjigjur në pyetje të gazetarëve në lidhje me shkarkimin dhe përçmimin e oficerëve të policisë, Spasovski tha se ai do të merrte vendime përmes dialogut.

“Nuk duhet të kishte ndodhur nëse do të donim policinë ashtu siç duam t’i kemi ato. Që nga momenti kur Kuvendi voton për qeverinë, unë do të shoh se çfarë është bërë në këto 9 muaj. Ndërsa kam pasur dialog më parë, ne do të ulemi si me punonjësit ashtu edhe me sindikatat për bisedime. Prioriteti kryesor është policia profesionale, një polici që do t’u shërbejë qytetarëve”, tha kryeministri teknik Spasovski.

Ai shprehu mirënjohje të veçantë për policinë, ushtrinë, Qendrën për Menaxhimin e Krizave, Drejtorinë për Mbrojtje dhe Shpëtim dhe punonjësit e shëndetësisë për trajtimin me sukses të krizës./Telegrafi/