Një nënë e re në Arizona lindi një fëmijë që peshonte mbi 6 kilogramë javën e kaluar. Cary Patonai ishte vetëm 38 javë shtatzënë kur i shpërthyen ujërat më 4 tetor. Mjekët tashmë prisnin një fëmijë mjaft të madh, duke parashikuar që pesha e tij të ishte mbi 6 kg. Kështu që Cary ishte caktuar për një operacion C.

Por kur i shpërthyen ujërat në takim te mjeku, ata filluan operacionin gjersa ajo dhe burri i saj, Tim, mirëpritën foshnjën e porsalindur Finnley, e cila arriti në një peshë prej 6 kilogramësh – më e madhja që mjeku i Cary ka dhënë ndonjëherë në praktikën 27-vjeçare.

Cary dhe Tim kishin mirëpritur tashmë dy djem-dhjetëvjeçarin Devlen dhe Everett dyvjeçar-përmes seksionit C, dhe secili prej tyre ishte në anën më të madhe, duke peshuar 3.6 kilogramë dhe 4.9 kg.

Por të dy ishin të vegjël në krahasim me vëllain e vogël Finnley, për të cilin Cary tha se “mori drejtimin”, raporton dailymail.

“Ai ishte aq i madh plus unë kisha gati dyfishin e lëngut amniotik, kështu që të thuash që kisha një bark të madh të foshnjës dhe se isha absolutisht plotësisht e pakëndshme nuk është e mjaftueshme”, tha ajo për Fox News.

Në ekografinë e saj të fundit, infermierët i thanë që ai dukej se peshonte 13 kilogramë – por këmbënguli që ai ndoshta nuk ka peshuar aq shumë, dhe se ultrazërit mund të jenë të fikur.

Finnley tashmë po e bën jetën interesante për familjen. Qendra Mjekësore Banner Thunderbird mbante pelena në premierë për të porsalindurit dhe madhësinë e parë – por Finnley është tashmë madhësia e dytë, kështu që ata duhej të urdhëronin madhësinë e tij.

Familja e Patonais duhej të nxitonte për më shumë pelena, si dhe rroba për fëmijë në madhësi gjashtë deri në nëntë muaj. /Telegrafi/