Konsumimi i moderuar i alkoolit dhe një dietë e plotë janë çelësi i çdo stili jetese të shëndetshëm.

Por tani, një studim i ri tregon se pirja e një birre çdo ditë, në veçanti, mund të ndihmojë në ruajtjen e një flore të shëndetshme të zorrëve.

Në studimin, i cili u botua në Journal of Agricultural and Food Chemistry, studiuesit u dhanë burrave të shëndetshëm të pinin rreth 3.5 fëmijë birrë alkoolike ose joalkoolike në ditë për katër javë, shkruan Eat This.

Në fund të studimit, 22 burra kishin lloj-llojshmëri më të madhe bakteriale të zorrëve dhe shëndet më të mirë të zorrëve.

Njerëzit me këto sëmundje nuk duhet të konsumojnë birrë Njerëzit me këto sëmundje nuk duhet të konsumojnë birrë

“Birra joalkoolike dhe alkoolike ka rritur diversitetin e mikrobeve të zorrëve, gjë që shoqërohet me rezultate pozitive shëndetësore. Këto rezultate sugjerojnë se efektet e birrës në modulimin e florës së zorrëve janë të pavarura nga alkooli dhe mund të ndërmjetësohen nga polifenolet e birrës”, thanë studiuesit në studim.

Akoma më mirë, studiuesit thanë gjithashtu se një birrë në ditë nuk rrit peshën trupore apo yndyrën.

Studimi zbulon se personat që pinë verë të kuqe dhe të bardhë mbajnë më pak yndyrë të dëmshme rreth organeve të tyre sesa adhuruesit e birrës Studimi zbulon se personat që pinë verë të kuqe dhe të bardhë mbajnë më pak yndyrë të dëmshme rreth organeve të tyre sesa adhuruesit e birrës

Edhe pse vetë studimi ishte i vogël, rezultatet janë premtuese për adhuruesit e birrës, por është e rëndësishme të mbani mend se pirja e rregullt e birrës ndonjëherë mund të shkaktojë acarim në sistemin tuaj të tretjes.

“Kur pini birrë, stomaku juaj mund të prodhojë më shumë acid, gjë që mund të kthehet në inflamacion dhe të ketë efekte anësore afatgjata si gastriti. Nuk e quajnë kot ‘bark birre’”, tha dietologia Katie Boyd.