LAJMI I FUNDIT:

Si u rrit turizmi dhe ekonomia e Dubrovnikut nga ‘Game of Thrones’?

Si u rrit turizmi dhe ekonomia e Dubrovnikut nga ‘Game of Thrones’?

Dubrovniku, një qytet i mrekullueshëm historik, u themelua në shekullin e VII-të.

Reklama

Muret janë arsyeja kryesore pse Dubrovniku njihet si Perla e Adriatikut. Qyteti i Dubrovnikut është i rrethuar plotësisht me mure mbrojtëse dhe kalatë, duke përfshirë Portin e Vjetër.

Dubrovniku është kryesisht një destinacion kulturor, i cili, përveç monumenteve historike, ofron një sërë ngjarjesh dhe festivalesh kulturore.

Një arsye për rritjen e papritur të vizitave turistike të Dubrovnikut është e qartë: popullariteti i serialit televiziv “Game of Thrones”.

Qyteti mesjetar ka qenë, gjatë gjithë rrjedhës së shfaqjes, vendi i xhirimeve për qytetin imagjinar të King’s Landing.

Që nga premiera e shfaqjes në vitin 2011, Dubrovniku ka përjetuar një rritje të konsiderueshme të numrit të turistëve, me “efektin “Game of Thrones” përgjegjës kryesor.

7 ditë me Panxhën ka trajtuar aspektin ekonomik të vizitave turistike në vendet e xhirimeve të serialit të njohur.