Narcisistët është paksa vështiren të vërehen, e posaçërisht nëse jeni në lidhje romantike me një person të tillë.

Kjo për shkak se narcisistët i manipulojnë dhe shfrytëzojnë tjerët në mënyrë që t’i përmbushin nevojat dhe dëshirat e tyre – e të gjitha këto duke u përzier sikurse një kameleon, transmeton Telegrafi.

Ka tri lloje të narcisistëve dhe shpeshherë ata veprojnë në mënyra të caktuara. Megjithatë, mund të merr pak kohë për t’i kuptuar sjelljet e tyre.

Edhe atëherë kur ekspozohen se çfarë janë në të vërtetë, narcisistët prapë mund të arrijnë ta mbajnë në shfrytëzim viktimën duke i premtuar se do të ndryshojnë, etj.

Por, sipas një studimi, i cili është publikuar në “Journal of Personality”, ju mund të jeni të aftë ta detektoni një narcisist vetëm duke u përqendruar në një karakteristikë të fytyrës – në vetulla!

Hulumtuesit tregojnë se narcisistët kanë tendenca të kenë vetulla më dalluese, me ngjyrë më të mbyllur dhe më të trasha sesa personat që nuk e kanë këtë çrregullim personaliteti.

 Sipas autorëve të studimit, ata madje i përdorin vetullat e tyre në mënyrë që të ndikojnë te tjerët për t’i njohur dhe mbajtur mend ata. /Telegrafi/