Në vend që të blini të reja, bëhuni mjeshtri vetë

Dy faktorë kontribuojnë në mjegullimin e dritave:- gërvishtjet e bëra me guralecë nga rruga dhe rrezet UV nga dielli.

Për të përmirësuar situatën, shtresa e dëmtuar duhet të hiqet dhe të zëvendësohet me një shtresë të re mbrojtëse, transmeton Telegrafi.

Edhe pse ekspertët thonë se duhet ta çoni makinën tuaj në një restaurim profesional të dritave, këto janë disa nga metodat më të zakonshme të pastrimit të dritave, bëjeni vetë nëse doni të kurseni para dhe nëse nuk drejtoni makinën e prodhimit më të fundit.

Pastë dhëmbësh

Nëse dritat janë vetëm pak me mjegull, mund të përpiqeni t’i hiqni ato me gërryes, si pastë dhëmbësh dhe shumë pastrim. Fillimisht pastroni dritat me ujë dhe sapun.

Më pas, duke përdorur një leckë të butë, fërkojeni sasinë e pastës së dhëmbëve me majën e gishtit mbi dritën e lagur. (Pasta e dhëmbëve me sodë buke funksionon më së miri). Filloni me pastrim. Mbajeni sipërfaqen me lagështi dhe aplikoni më shumë pastë dhëmbësh nëse është e nevojshme. Kur hiqni shtresën mbrojtëse të dëmtuar, aplikoni një shtresë të re.

Kompleti i restaurimit

Kur zgjidhni një komplet restaurimi, kërkoni një që përmban disa lloje letre smerili, pastrues/lustrues plastik, copa lustruese dhe një shtresë mbrojtëse. Një komplet zakonisht mjafton për të pastruar dy drita. Ndiqni udhëzimet e prodhuesit dhe mos improvizoni. Në varësi të mjegullimit, kjo mund të zgjasë 15-20 minuta për dritë.

Mos harroni, fshini vitet e oksidimit dhe veshjen origjinale mbrojtëse. Ndërsa hiqni gërvishtjet, kaloni duart mbi dritat e lagura. Nëse ndjeni njolla të vrazhda, vazhdoni gërvishtjen derisa të bëhet e butë. Kini kujdes të mos gërvishtni bojën e makinës gjatë lëmimit.

Disa komplete rekomandojnë ngjitjen e shiritit mbrojtës rreth dritave në mënyrë që të mos dëmtohet boja. Dritat do të duken shumë të turbullta pas lëmimit, por do të jenë të pastra dhe me shkëlqim. Sigurohuni që ato të jenë plotësisht të thatë përpara se të aplikoni shtresën mbrojtëse.

Lëreni shtresën mbrojtëse të thahet për disa orë – edhe më mirë, gjatë natës – përpara se të përdorni makinën. Ju nuk dëshironi që defektet ose papastërtitë të ngjiten në dritën tuaj të restauruar.
Ka disa metoda, në thelb gjëja më e rëndësishme është të hiqni mirë shtresën e përparme dhe të siguroheni që nuk ka mbetje dhe vetëm atëherë të aplikoni një shtresë mbrojtëse dhe kjo do të lejojë që drita juaj të jetë si e re! /Telegrafi/