Udhëtarët po i kthehen shëtitjeve me një vetëdije të shtuar për gjurmët e tyre.

Reklama

Ndërsa përhapja e vaksinave COVID-19 vazhdon me shpejtësi dhe kufizimet e udhëtimit lehtësohen, gjithnjë e më shumë njerëz po marrin pushimet e tyre të para për udhëtime larg që nga përhapja e pandemisë. Numri i klikimeve për kërkimet ndërkombëtare u rrit me më shumë se 70 për qind nga prilli deri në qershor 2021, krahasuar me tre muajt e parë të vitit.

Dhe me pushimet verore që po përfundojnë në hemisferën veriore, ekspertët e udhëtimeve kanë qenë të zënë duke mbledhur të dhënat dhe duke parë trendet më të mëdha të këtij viti. Ajo që ata kanë gjetur nuk është vetëm kërkim masiv i rregullave të COVID-19, por një shqetësim në rritje në lidhje me ndikimin mjedisor të udhëtimit.

Reklama
Reklama

Pothuajse tre në pesë udhëtar janë të gatshëm të paguajnë tarifa shtesë për t’i bërë udhëtimet e tyre më të qëndrueshme, sipas hulumtimit nga kompania amerikane e udhëtimeve Expedia Group.

Njerëzit po planifikojnë përpara për pushimet e tyre të ardhshme

Ndërsa bota vazhdon të luftojë me COVID-19, nuk është çudi që ne kemi ngurruar të bëjmë plane afatgjata. Gjysma e atyre që kërkojnë pushime nga prilli deri në qershor, kanë kërkuar udhëtimin e tyre brenda 21 ditëve të ardhshme. Sidoqoftë, besimi u rrit gjatë verës. Në Evropë, më shumë se 40 për qind e kërkimeve ndërkombëtare ishin për udhëtime 22 deri në 90 ditë më parë – nga 15 për qind në fillim të vitit.

Reklama

Të dhënat parashtrojnë atë që shumica prej nesh e mbajnë mend në mënyrë anekdotike gjatë muajve të fundit, në valë optimizmi në lidhje me perspektivën e largimit në 2021. Java e 10 majit shënoi rritjen më të madhe në kërkimet pas njoftimeve se vaksina Pfizer ishte duke u zgjeruar, dhe Bashkimi Evropian po blinte miliona doza të tjera.

Reklama

Një shqetësim i ripërtërirë për qëndrueshmërinë

Industria e udhëtimit ka marrë parasysh vlerësimet e mysafirëve, të cilat shpesh sjellin probleme të qëndrueshmërisë. Pesë “temat kryesore mjedisore” që prekin turistët janë, në këtë renditje: plastika për një përdorim, riciklimi, karikimi i makinave elektrike, Llamba LED dhe energjia e rinovueshme.

Reklama

Nuk është për t’u habitur, ky interes për udhëtime të qëndrueshme është më i fortë te të rinjtë.

ndërkohë, dhjetë destinacionet kryesore të rezervuara të evropianëve ishin përgjithësisht brenda kontinentit:

  1. Stokholm

  2. Barcelona

  3. Stamboll

  4. Mikonos

  5. Kopenhagen

  6. New York

  7. Palma de Mallorca

  8. Paris

  9. Dubai

  10. Londër. /Telegrafi/