A keni menduar ndonjëherë se si funksionon një veturë e Formula 1?

Siç ndoshta e dini, që nga viti 2014, Formula 1 ka përdorur teknologjinë hibride që sjell një motor me djegie të brendshme dhe një motor elektrik për çdo veturë.

Pra, është 1.6-litërsh me turbombushës dhe në kombinim me “motorin” ka një çift rrotullues shumë të lartë sa 12000 rpm.

Pjesë e rëndësishme është edhe aerodinamika, prandaj është projektuar posaçërisht krahu i përparmë, pra këto kanale të vogla në krahun e përparmë, po ashtu i kushtohet vëmendje edhe krahut të pasmë, sidomos për shkak të sistemit DRS, apo sistemit të rezistencës së ajrit ku fitojnë veturat shpejtësi shtesë në drejtim.

E gjithë kjo shpjegohet në videon e bashkangjitur me shtesa për pamjen e shasisë, materialet, sistemet e amortizimit, timonin, sistemin e frenimit, ftohjen…

Për më shumë shijojeni pamjet. /Telegrafi/