Nëse keni kruajtje konstante, duhet të shkoni te mjeku juaj sa më parë

Ekzema

Nëse keni kruajtje konstante dhe lëkurë të skuqur është ekzemë. Kjo mund të ketë lidhje me kruajtjen, por mund të jetë edhe pasojë e psoriazës apo e ndonjë reaksioni tjetër alergjik.

Shkaktar mund të jetë detergjenti për larje të rrobave, grimi apo ndonjë ushqim, ilaçet, transmeton Telegrafi.

Pasi është shfaqur ekzema një faktor i cili mund të provokojë apo përkeqësojë  pezmatimin e lëkurës, është stresi psikologjik, me sa duket nga mekanizmat e shtypjes normale imunitare.

ttt-1

Kanceri mund të jetë shkaktar i kruajtjes

Por kjo mund të jetë edhe rrezik dhe arsye më e keqe e kruajtjes. Njerëzit nuk janë të vetëdijshëm që kanceri mund të shkaktojë edhe efekte anësore.

Ndërkaq kruajtja e lëkurës mund të jetë e shkaktuar nga kanceri i gjirit, të vezorëve apo të fytit.

Më së miri është të shkoni te mjeku nëse vëreni dukuri të dyshimta.  Bazuar në historikun dhe përgjigjet tuaja, mjeku do të vendosë se cilat teste janë të nevojshme për një diagnostikim sa më të saktë. /Telegrafi/