LAJMI I FUNDIT:

Shtëpia botuese “Dukagjini” prezanton linjën e teksteve shkollore prej klasës së parë deri në të pestën

Shtëpia botuese “Dukagjini” prezanton linjën e teksteve shkollore prej klasës së parë deri në të pestën

Shtëpia botuese “Dukagjini” ka prezantuar linjën e teksteve shkollore për klasat 1,2,3,4 dhe 5, e krijuar për ta revolucionarizuar fushën e arsimit.

Reklama

Karakteristikat kryesore të këtyre teksteve që janë krijuar për të revolucionarizuar fushën e arsimit janë: cilësia e printimit, ilustrimet origjinale dhe paraqitjeje interesant me përmbajtje informative dhe edukative, që i përgjigjen plotësisht Kurrikulës së Re, Kurrikulës Bërthamë dhe të hartuara sipas Standarteve për tekstet shkollore të MAShTI-t; promovimi i përfshirjes së barazisë gjinore, tolerancës dhe solidaritetit për të nxitur kontribuuesit e ardhshëm në shoqëri.

Karakteristika e tjera të teksteve janë:

Përshtatja me Kurrikulën e Re dhe Kurrikulën Bërthamë: të gjitha tekstet 1-5 plotësojnë kriteret e paracaktuara sipas Kurrikulave dhe përmbushin të gjitha rezultatet mësimore sipas lëndëve përkatëse.

Karakteri informativ dhe edukativ e plotësojnë njëri-tjetrin: në zemër të teksteve tona qëndron një angazhim për të ofruar përmbajtje informative dhe edukative të duhur për moshat përkatëse. Duke mbuluar një gamë të gjerë lëndësh, çdo tekst shkollor është i përshtatur për nivelin specifik të klasës, duke ofruar materiale tërheqëse dhe të arritshme që pasurojnë njohuritë dhe të kuptuarit e nxënësve.

Ilustrime origjinale: botimet shkollore të shtëpisë botuese “Dukagjini” përmbajnë koleksion të ilustrimeve atraktive dhe origjinale që zbukurojnë faqet e teksteve tona shkollore. Çdo imazh është krijuar me kujdes për t’i magjepsur lexuesit e rinj, duke inkurajuar imagjinatën e tyre dhe duke nxitur një angazhim të thellë me përmbajtjen.

Paraqitjet tërheqëse: Dukagjini është kujdesur që paraqitja vizuale e teksteve shkollore të ngjallë emocion në procesin e të mësuarit. Rregullimi i pandërprerë i tekstit dhe i pamjeve siguron një rrjedhë harmonike informacioni, duke i tërhequr nxënësit të nisin një udhëtim të argëtueshëm zbulimi.

Eliminimi i stereotipeve dhe i gjuhës diskriminuese: në përputhje me përkushtimin tonë ndaj gjithëpërfshirjes, tekstet tona shkollore i janë nënshtruar një shqyrtimi rigoroz për të eliminuar stereotipet dhe gjuhën diskriminuese. Ne jemi kujdesur shumë për të siguruar që çdo fëmijë të ndihet i vlerësuar dhe i respektuar brenda faqeve të burimeve tona arsimore.

Promovimi i barazisë gjinore, i tolerancës dhe i solidaritetit: tekstet tona shkollore shërbejnë si mjete të fuqishme për të ushqyer një brez që përkrah barazinë gjinore, përqafon tolerancën dhe përkrah solidaritetin. Nëpërmjet tregimeve dhe shembujve të thurur me kujdes, ne synojmë t’i kultivojmë ndjeshmërinë, respektin dhe ndjenjën e unitetit mes nxënësve, duke nxitur një shoqëri harmonike.

Kultivimi i kontribuuesve të ardhshëm në shoqëri: vizioni ynë i kapërcen tekstet tradicionale; ne përpiqemi të formojmë individë që do të japin kontribute domethënëse për shoqërinë. Duke integruar arsimin me cilësi të lartë me vlerat e ndjeshmërisë, mirësisë dhe përgjegjësisë qytetare, ne i fuqizojmë nxënësit të bëhen qytetarë aktivë dhe të krijojnë një të ardhme më të ndritshme.

Cilësia e pakrahasueshme e printimit: me vëmendje të përpiktë ndaj detajeve, tekstet tona shkollore janë krijuar për të ofruar standardet më të larta të cilësisë së printimit. Çdo fjalë dhe ilustrim merr jetë, dhe i ndihmon nxënësit të krijojnë një lidhje të këndshme me librat shkollorë. Kemi qenë të vetëdijshëm se lexueshmëria e tekstit është një element shumë i rëndësishëm në këtë proces, andaj është plotësuar maksimalisht nga ne.

Këto tekste janë të hartuara në atë mënyrë që, nxënësit/et, te marrja e informacioneve të shkojnë vetëm përmes nxitjes së mendimit kritik e kreativ.

Bashkohuni me ne në këtë udhëtim arsimor transformues ndërsa pajisim brezin e ardhshëm me mjetet që u nevojiten për të lulëzuar në nivelin akademik, shoqëror dhe etik, thuhet në komunikatën e Shtëpisë Botuese “Dukagjini”.

Në trend Lajme

Më shumë
“Jam në pozicion të vështirë për shkak të ekzekutimit të dobët të planit nga Radoiçiq” – ambasadori i Kosovës në SHBA ironizon me intervistën e Vuçiqit në CNN

“Jam në pozicion të vështirë për shkak të ekzekutimit të dobët të planit nga Radoiçiq” – ambasadori i Kosovës në SHBA ironizon me intervistën e Vuçiqit në CNN

Lajme
Shkodranja e martuar me një serb që jeton në Zveçan: Le të pajtohen Kurti e Vuçiqi

Shkodranja e martuar me një serb që jeton në Zveçan: Le të pajtohen Kurti e Vuçiqi

Lajme
Lëvizja pa viza nga 1 janari - Ambasada Gjermane del me njoftim, tregon se në cilat raste mund t'ju refuzohet hyrja

Lëvizja pa viza nga 1 janari - Ambasada Gjermane del me njoftim, tregon se në cilat raste mund t'ju refuzohet hyrja

Lajme
Kurti: Më 1 nëntor pritet të nis regjistrimi i popullsisë

Kurti: Më 1 nëntor pritet të nis regjistrimi i popullsisë

Lajme
Sindikata e Policisë dorëzon në Kuvend peticionin me 10 kërkesa, Musliu-Shoshi: Përkrahje me vepra, boll me fjalë

Sindikata e Policisë dorëzon në Kuvend peticionin me 10 kërkesa, Musliu-Shoshi: Përkrahje me vepra, boll me fjalë

Lajme
Tri vaksina të reja në kalendarin e vaksinimit

Tri vaksina të reja në kalendarin e vaksinimit

Shëndetësi
Kalo në kategori