Përmes këtyre ushtrimeve do të kaloni në një tranzicion nga një “maniak” palestre në një atlet profesionist të sprintit, jo të maratonës.

“Fatkeqësisht” të gjithë duhet ta dinë se ushtrimet kardio janë të rëndësishme. Ushtrimet me fuqinë dhe përsëritjet maksimale në palestër janë të mahnitshme, por nëse nuk keni qëndrueshmëri të vraponi nga njëri stacion i autobusit në një tjetër për ta zënë atë, atëherë duhet ta dini se fuqia ka pak përdorim në botën e vërtetë, transmeton Telegrafi.

Por, kjo nuk do të thotë se qëndrueshmëria për të vrapuar shpejt apo në distanca të gjata është një gjë e vështirë për t’u arritur.

Këshillat e poshtëcekura do t’i japin muskujve një fillim të mbarë për të cilin kanë nevojë që më në fund t’ju bëjnë të lëvizni.

“Mbani mend: vrapimi është ushtrim që kryhet me njërën këmbë dhe ju jeni duke e mbajtur tërë peshën e trupit gjatë gjithë kohës”, thotë instruktori i testeve fizike, Phil Sims.

“Nëse nuk e keni fuqinë dhe qëndrueshmërinë për të qëndruar në një këmbë, atëherë ju nuk do të performoni me potencialin tuaj maksimal”.

Këto ushtrime do t’ju  ndërtojnë një bazë të balancuar të fuqisë së poshtme të trupit që do t’ju bëj të vraponi më lehtë në rrugë dhe kudo.

Këto janë ushtrimet magjike që duhet t’i bëni për t’i realizuar dëshirat tuaja në fushën e vrapimit: /Telegrafi/

* Single leg glute bridge

* Step up with knee raise

* One leg DB deadlift

* Split squat

* Lateral bound

* Mountain climbers

* Skipping