Në klinikat e COVID-19 në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës dhe Spitalet e Përgjithshme janë duke u trajtuar 149 pacientë, prej tyre 141 të konfirmuar me COVID-19, ndërsa 7 negativë.

Prej tyre 101 janë në okisgjenoterapi, kurse 13 pacientë janë në mjekim intensiv.

Kështu ka njoftuar Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës (ShSKUK).

Sipas raporteve të datës 15 shkurt 2022 nga klinikat Covid-19 në QKUK dhe spitalet e përgjithshme, në trajtim mjekësor janë 149 pacientë. Prej tyre 141 të konfirmuar me Covid-19 pozitivë, 7 të negativizuar dhe 1 i pakonfirmuar. 101 pacientë janë me oksigjeno-terapi, kurse në Mjekim Intensiv 13 pacientë.

Raporti sipas klinikave dhe spitaleve të përgjithshme

Klinika Infektive, 54 pacientë

Mjekimi Intensiv i Klinikës Infektive, 13 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 3 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 5 pacientë

Spitali i Prizrenit, 12 pacientë

Spitali i Gjilanit, 12 pacientë

Spitali i Pejës, 13 pacientë

Spitali i Gjakovës, 15 pacientë

Spitalit Mitrovicës, 4 pacientë

Spitali i Ferizajt, 15 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 1 pacient.