Çdo vit, në prag të Halloween, tregimet e mbinatyrshme dalin në qytete të vogla në të gjithë Shtetet e Bashkuara.

Çdo qytet ka historinë e tij drithëruese dhe është e lehtë të gjesh tregime të fantazmave, kërcënimeve dhe ngjarjeve të pashpjegueshme që do t’i bënin edhe skeptikët më të vendosur të mendojnë dy herë.

Dhe në këtë drejtim, përcjell Telegrafi, ka një qytet të vogël që pretendon të jetë vendi më i përhumbur në Shtetet e Bashkuara.

Bëhet fjalë për Alton, Illinois, një qytet me më pak se 30,000 njerëz, por i cili ka një “histori të madhe”.

Rezidenca McPike në Alton

Reklama

Ky vend pretendohet të jetë shtëpia e shumë fantazmave të së kaluarës, të cilët vazhdojnë të ndjekin banorët e tij të sotëm.

Reklama

Gjatë Luftës Civile, Alton ishte vendi i burgut të parë të Amerikës.

Sipas New York Times, mijëra të burgosur u mbajtën këtu dhe shumë humbën jetën në epideminë e madhe të lisë nga viti 1863-1864.

Në veri të Altonit gjendet një varr masiv dhe një përkujtimore, duke nderuar kujtimin e 2,000 njerëzve që “u kalbën” në burg.

Shpirtrat e këtyre njerëzve thuhet se vazhdojnë të ndjekin qytetin, dhe shumë zbulime të fantazmave në Alton thuhet se shfaqin burra në uniforma Konfederate.

Reklama

Por, sipas “Visit Alton”, ka edhe një numër vendesh të rëndësishme në qytet që vizitohen rregullisht nga “agjentët mbinatyrorë”.

Në veçanti, shtëpia McPike është e njohur në mbarë Shtetet e Bashkuara si një nga shtëpitë më të përhumbura në vend.

Reklama

Stacioni hekurudhor në Alton, 1925.

Kjo ndërtesë tërheq një numër të madh të kuriozëve dhe mediumeve, hetuesve paranormalë dhe gjuetarëve të fantazmave, të gjithë të prirur për të zbuluar sekretet e saj të frikshme.

Shtëpia u ndërtua fillimisht në 1869 në malin Lookout, një nga pikat më të larta në Alton.

Ajo u emërua sipas pronarit të saj origjinal, kryebashkiakut të Alton dhe biznesmenit lokal Henry McPike, i cili jetoi në rezidencë deri në vdekjen e tij në 1910.

Reklama

Që atëherë, banorët kanë raportuar zhurmë dhe drita të çuditshme, të pashpjegueshme, të kombinuara me pamje të shumta të fantazmave.

“Visit Alton” na tregon se hetuesit paranormalë janë tërhequr nga McPike si rezultat i këtyre raporteve të vazhdueshme, dhe shumë prej tyre kanë deklaruar se zbuluan praninë e shpirtrave.

Reklama

Sidoqoftë, askush nuk e di kush mund të jenë këta shpirtra dhe pse ata vazhdojnë ta ndjekin shtëpinë.

Disa besojnë se Henry McPike vetë, së bashku me gruan e tij vazhdon të bredh në rezidencë, ndërsa të tjerët kanë sugjeruar se fantazma është në fakt fryma e një gruaje që vdiq në një banjë brenda shtëpisë, në rrethana të pashpjegueshme.

Reklama

Sido që të jetë, McPike, me shtyllat e saj të larta, imponuese dhe brendësi të errët, tregon pjesën e një prej shtëpive më të bukura të Amerikës.

Megjithatë, kjo nuk është e vetmja ndërtesë e përhumbur në Alton.

Kisha Unitariane e Parë, e themeluar fillimisht në vitin 1830, gjithashtu ka një të kaluar të errët dhe misterioze.

Sipas “Visit Alton”, në vjeshtën e vitit 1934, ministri dhe predikuesi i kishës, Reverend Philip Mercer, vdiq në rrethana të pashpjegueshme dhe misterioze.

Reklama

Ndërsa vizitonte një anëtar të kongregacionit, Mercer papritmas u sëmur, duke vuajtur nga dridhjet e dhunshme dhe një paaftësi për të folur. Ai nuk kishte asnjë ide se çfarë e goditi atë dhe u bë shumë i pikëlluar.

Reklama

Ai u kthye në shtëpi në zyrën e tij në kishë dhe disa ditë më vonë u gjet aty, i varur nga tavani. Shumë anëtarë të komunitetit besonin se ai ishte “kapur” nga një frymë e ligë, e cila i kishte “detyruar” që të bënte vetëvrasje.

Që nga vdekja e parakohshme e Mercerit, kisha ka qenë vendi i një numri ngjarjesh të pashpjegueshme.

Dyer dhe dritare papritmas hapen dhe mbyllen, zhurmat e pëshpërima shpesh mund të dëgjohen, dhe një piano thuhet se është dëgjuar të luajë vetë.

Reklama

Thuhet se shpirti i predikuesit jeton brenda mureve të kishës, duke u bërë keqbërës, ashtu si ai vetë ishte torturuar nga shpirtrat e këqij.

Reklama

Një histori e ngjashme rrëfehet edhe për shkollën më të vjetër të Altonit, “Milton School House”.

Sipas legjendës lokale, një vajzë e re me emrin Marinë u vra në rrethana veçanërisht të tmerrshme brenda shkollës.

Një natë, Maria qëndroi më vonë për të punuar në orë shtesë. Ajo u zhduk dhe u gjet të nesërmen, e mbuluar me gjak.

Që nga kjo kohë, thuhet se shpirti i saj e ka përhumbur ndërtesën.

Objektet kanë qenë të njohura për lëvizje misterioze nga vendi, si dhe zëra të lehtë shpesh mund të dëgjohen, lart e poshtë gjatë korridoreve të gjata.

Reklama

Edhe pse këto mund të jenë “shpikje” të legjendës lokale, Alton gjithsesi ka histori të mjaftueshme drithëruese për t’i mbajtur hetuesit paranormalë të zënë.

Reklama

Kështu, ky qytet i vogël amerikan vazhdon të jetë i përhumbur nga e kaluara e tij e errët dhe misterioze. /Telegrafi/