Shoqatat e Biznesit në Shqipëri e mbështesin procesin e fiskalizimit, një draftligj që po konsultohet me grupet e interesit dhe pritet të ndryshojë tërësisht sistemin përmes të cilit biznesi raporton aktivitetin e tij tek tatimet.

Drafti, parashikon që nga viti i ardhshëm, të gjitha bizneset me xhiro vjetore mbi dy milionë lekë, të zbatoj një program të ri kompjuterik, përmes të cilit do të raportojnë në kohë reale tek tatimet çdo shitje.

Kjo është vetëm faza e parë e projektit të fiskalizimit, pasi në 2021 drafti parashikon të forcojë mbikëqyrjen edhe për shitjet biznes me biznes.

Por shoqatat e biznesit janë skeptike për afatet e vendosura, ndaj propozojnë shtyrjen në kohë këtij procesi.

Drafti i fiskalizimit u prezantua në fund të muajit korrik dhe është në fazë konsultimesh publike me grupet e interesit. Kërkesa për shtyrjen e afatit i është parashtruar edhe Ministrisë së Financave gjatë tryezave të konsultimit.

Ndaj, në mbledhjen e Këshillit të Investimeve, teksa prezantoi detajet e ligjit të ri, ministrja e Financave, Anila Denaj e la të hapur mundësinë e shtyrjes në kohë të fiskalizimit. /RTSH/