LAJMI I FUNDIT:

Shkodra në vitet 1920 dhe Prizreni në vitin 1969

Shkodra në vitet 1920 dhe Prizreni në vitin 1969
Prizreni (1969)

Mësuesi gjerman Walter Erich Beck, gjatë viteve 1920 kishte vizituar trojet shqiptare.

Koleksioni i fotografisë që u zhvillua në qytetin e Shqipërisë nga ky mësues quhej “Udhëtimi në Adriatik”.


Po ashtu, në storjen e më poshtme mund të shihni fotot e bëra nga Otto Lehmann-Brockhaus, i cili viziton Prizrenin më 1969. Koleksioni i fotove të tij gjendet në Bibliotekën Hertziana, të cilin e kishte udhëhequr për disa vjet. /Klan Kosova/