LAJMI I FUNDIT:

Shkëndije Himaj më e vlerësuara nga Ambasada britanike në intervistën për guvernatore të BQK-së

Shkëndije Himaj më e vlerësuara nga Ambasada britanike në intervistën për guvernatore të BQK-së

Shkëndije Himaj është kandidatja më e vlerësuar nga Ambasada britanike në intervistën e realizuar në kuadër të pozitës për guvernatore të Bankës Qendrore të Kosovës.

Reklama

Kështu thuhet në dokumentin e siguruar nga Telegrafi, ku thuhet se Himaj ka marrë 32 pikë nga 40 pikët e mundshme.

Katër pikë më pak ka marrë kandidati Ahmet Ismaili, pra 28 pikë, në vend të tretë është Nexhat Kryeziu me 27.5 pikë.

Kandidati Genc Rraci është vlerësuar me 24.5 pikë, e që pas tij vjen Lulzim Ismajli me 24 pikë, ndërsa më pak pikë ka marr guvernatori aktual Fehmi Mehmeti, pra 23.5 pikë.

Komisioni vlerësues ishte i përbërë nga Flamur Mrasori, Nora Latifi – Jashari dhe Bashkim Nurboja.

Himaj ka 25 vjet përvojë pune në Kanada dhe Kosovë, prej të cilave 18 vjetë në BQK, duke mbajtur pozita të larta dhe bartëse e disa proceseve për BQK-në dhe institucioneve të tjera të sektorit financiar në vend. Ka qenë ligjëruese dhe është doktorante në Universitetin e Lubjanës në Departamentin e Bankave dhe Financave.

Paneli për përzgjedhjen e kandidatëve për pozitën e guvernatorit e Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), ka përcaktuar listën e ngushtë të kandidatëve për ta dërguar në Kuvendin e Kosovës.

Sipas njoftimit të BQK-së, Shkëndije Himaj, Ahmet Ismaili, Nexhat Kryeziu dhe Lulzim Ismajli janë ata që do ta pretendojnë pozitën e guvernatorit.

“Mbështetur në Ligjin për Bankën Qendrore të Kosovës, si dhe në kriteret e përcaktuara në konkursin për plotësimin e pozitës së guvernatorit/es të Bankës Qendrore të Kosovës, Paneli për përzgjedhjen e kandidatëve për pozitën si më sipër, ka përcaktuar listën e kandidatëve për ta dërguar në Kuvendin e Kosovës, si në vijim: Ahmet Ismaili, Lulzim Ismajli, Nexhat Kryeziu dhe Shkëndije Himaj”, njofton BQK-ja, përcjell Telegrafi.

Guvernatori i ri – këta janë katër kandidatët në listën e ngushtë për ta drejtuar BQK-në
Lexo po ashtu Guvernatori i ri – këta janë katër kandidatët në listën e ngushtë për ta drejtuar BQK-në

“Pas përfundimit të veprimeve procedurale të parapara me aktet juridike në fuqi lidhur me kandidatët e cekur më lartë, propozimi (lista e kandidatëve) do të procedohet sipas Ligjit për Bankën Qendrore të Kosovës”, thekson njoftimi.

Kompetencat për përzgjedhjen e guvernatorit i takojnë Kuvendit të Kosovës.

Sipas shpalljes që ishte bërë nga BQK-ja, emërimi do të jetë për një mandat pesë vjeçar duke filluar më 29 mars 2023 ose në datën e emërimit. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
INSTAT: Shqiptarët, pagat më të ulëta - punojnë me orë më të zgjatura se Evropa dhe rajoni

INSTAT: Shqiptarët, pagat më të ulëta - punojnë me orë më të zgjatura se Evropa dhe rajoni

Ekonomi
Telegrafi Jobs - mundësi të shumta pune në Kosovë - APLIKO TANI!

Telegrafi Jobs - mundësi të shumta pune në Kosovë - APLIKO TANI!

Telegrafi Jobs
Revolucionar në turizëm dhe arkitetur- Hoteli Epidamn White Sensation, Golem

Revolucionar në turizëm dhe arkitetur- Hoteli Epidamn White Sensation, Golem

Epidamn
Evapify - kompania lider në teknologjinë e vapes dhe produkteve alternative të nikotinës

Evapify - kompania lider në teknologjinë e vapes dhe produkteve alternative të nikotinës

Crystal Evapify
Prishtina Real Estate Expo 2023 - Panairi i parë ndërkombëtar për pasuri të paluajtshme

Prishtina Real Estate Expo 2023 - Panairi i parë ndërkombëtar për pasuri të paluajtshme

Prishtina Real Estate EXPO
Ndalohet puna të dielave në Vushtrri, disa biznese ankohen për vendimin e komunës

Ndalohet puna të dielave në Vushtrri, disa biznese ankohen për vendimin e komunës

Ekonomi
Kalo në kategori