Humbja e flokëve shpesh i fikson njerëzit mbi potencialin e tyre për tu bërë tullac.

Në përpjekjen e tyre për të mbajtur një kokë të plotë me flokë, shumë burra dhe gra mund të bëjnë gjithçka që munden për t’i mbajtur rrënjët e tyre të paprekura ose për të shtuar ilaçe të çuditshme në rutinën e tyre të larjes.

A shkakton rënie flokësh mbajtja e një kapele?

Humbja e flokëve, e njohur ndryshe si alopecia androgjenike, mund të prekë si burrat ashtu edhe gratë.

Kjo është më e zakonshme tek meshkujt, të cilët përjetojnë rënien e modelit mashkullor, por disa gra mund të përjetojnë rënien e modelit femëror gjatë jetës së tyre.

Reklama

Në të dy rastet, gjenetika luan rolin më të rëndësishëm, por disa aktivitete gjithashtu mund të kontribuojnë.

Reklama

Mbajtësit e rregullt të kapelave mund të marrin paralajmërime se kjo mund të shkaktojë rënie të flokëve. Por roli i kapelave në rënien e flokëve është i paprovuar, edhe pse është e kuptueshme pse njerëzit mund ta mendojnë këtë.

Kapelat ofrojnë mbulesë për njerëzit e ndjeshëm në lidhje me humbjen e flokëve, dhe vendosja rregullt për të maskuar rënien mund të japë përshtypjen se gjendja dhe zakoni i tyre janë të ndërlidhura.

Në realitet, ekspertët nuk janë të bindur se kapelat janë një kontribuues i besueshëm në alopecinë androgjenike. Dr Hayley Goldbach, një dermatologe në UCLA Health, tha se nuk është një “shqetësim i vërtetë”. Sidoqoftë, ajo për të cilën bien dakord ekspertët është se presioni i vazhdueshëm në kokë mund të largoj qimet.

Reklama
Reklama

Përdorimi i mjeteve të tilla si shiritat e flokëve, lidhja e një bishti ose përdorimi i gërshetave gjatë viteve mund të përshpejtojë humbjen e flokëve. Në atë kuptim, veshja e një kapele të ngushtë që tërheq flokët mbrapa mund të nxjerrë folikula nga lëkura e kokës. /Telegrafi/