Është koha për të lëvizur përpara!

Ushtrimet me karrige me trup të plotë janë gjithçka që ju nevojitet kur nuk keni kohë, transmeton Telegrafi.

Qëndrimi i zgjatur ulur për një kohë të gjatë konsiderohet një “pirje e re e duhanit” për shkak të dëmit të tij.

Të gjithë ata që punojnë në zyrë kanë ndjenjën se ata janë të mbërthyer në një karrige dhe se i vdesin muskujt, ndaj ndihen të plogësht dhe krejtësisht pa kondicion. Madje, edhe kur nuk punojmë, zakonisht qëndrojmë ulur!

Kjo mënyrë jetese ndikon keq në shëndetin tonë fizik.

Në fakt, qëndrimi i zgjatur ulur për një kohë të gjatë konsiderohet “pirje e re e duhanit”, pra më e dëmshme se ai ves i keq, sepse rrit edhe rrezikun e shumë sëmundjeve kronike.

Para se të filloni, është e rëndësishme të kujdeseni si të zgjidhni një karrige të qëndrueshme me një vend të sheshtë. Shmangni karriget me rrota pasi keni nevojë për mbështetje të qëndrueshme.

/Telegrafi/