Mungesa e hekurit në trup manifestohet në mënyra të ndryshme.

Më poshtë janë shenjat më të zakonshme që tregojnë se keni mungesë hekuri:

Lëkurë e zbehtë

Hekuri është arsyeja pse keni faqe rozë. Kur trupi juaj nuk ka mjaftueshëm hekur, lëkura juaj do të duket e zbehtë.

Probleme me frymëmarrjen

Kur nuk ka mjaftueshëm hekur në trup, do të keni probleme me frymëmarrjen edhe pas një aktiviteti të lehtë fizik.

Roli i rëndësishëm i hekurit në organizëm Roli i rëndësishëm i hekurit në organizëm

Lodhje

Lodhja është një nga simptomat më të zakonshme që lidhet me mungesën e hekurit.

Dhimbje koke

Dhimbjet e shpeshta të kokës dhe shikimi i paqartë janë simptoma të zakonshme të mungesës së hekurit.

Ndjesia në gjoks që mund të paralajmërojë për nivele të ulëta hekuri Ndjesia në gjoks që mund të paralajmërojë për nivele të ulëta hekuri

Lëkurë dhe flokë të dëmtuar

Mos përdorni vetëm verbërisht kozmetikë nëse vëreni dëmtime në lëkurën dhe flokët tuaj, por shikoni marrjen e hekurit.

Reklama

Gjuha e fryrë

Kur ka mungesë hekuri në trup, gjuha fryhet. Nëse gjuha juaj është e fryrë dhe keni simptoma të tjera të mungesës së hekurit, kontaktoni menjëherë mjekun tuaj.

Reklama

Thonj të pashëndetshëm

Nëse thonjtë tuaj janë shumë të hollë dhe çahen vetë, kjo është një shenjë se trupi ka nevojë dëshpëruese për ushqime të pasura me hekur.

Gudulisje në këmbë

Nëse rregullisht ndjeni gudulisje në pjesën e poshtme të trupit, kjo është shenjë se trupi juaj ka mungesë hekuri.