0Shares

Gjyqi i Apelit në SHBA ka marrë vendimin se Qeveria në Washington nuk është e detyruar të publikojë fotografitë e udhëheqësit të vrarë të Al Qaedas, Osama bin Laden. Gjyqi në aktgjykimin e vet ka thënë se CIA ka refuzuar të publikojë fotografitë, sepse ato janë cilësuar sekret shtetëror dhe kjo merret si bazë e ligjshme për mospublikimin e tyre.

Ky vendim është marrë pas kërkesës së një organizate joqeveritare që e kishte akuzuar CIA-n për shkelje të ligjit për qasje të lirë në informacione në SHBA.

Por, CIA e kishte refuzuar këtë duke theksuar se publikimi është rrezik për sigurinë kombëtare, njoftojnë medie amerikane.

CIA në përgjigjen e vet kishte theksuar se fotot janë “rrënqethëse” dhe se në rast publikimi të tyre do të mund të ndodhnin “sulem hakmarrëse ndaj amerikanëve".

Po ashtu theksua se edhe publikimi i strupit danez për Profetin Muhamed dhe reportazhet e Newsweek-ut për ushtarët amerikanë që e përdhosen Kuranin, ka shkaktuar demonstrata shkatërrimtare dhe viktima.

Udhëheqësi i Al Qaedas Osama bin Laden është vrarë më 2 maj 2011 në qytetin pakistanez Abotabad , kur në shtëpinë në të cilën fshihej me vite, hynë ushtarët amerikanë. Ata, pas likuidimit e fotografuan, por fotot deri më tash nuk janë publikuar në medie. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)