Si pasojë e borës dhe ngricës kanë vdekur të paktën 27 fëmijë në një zonë të largët të Afganistanit verior.

Pesëdhjetë centimetra borë kanë bllokuar rrugët në qarkun Darzab të provincës Javzjan, ndërsa temperaturat kanë rënë në -10 gradë Celsius, tha guvernatori i qarkut, Rahmatullah Hashar.

Ai tha se vdekjet kanë ndodhur gjatë dy-tre ditëve të fundit dhe se të gjithë fëmijët kanë qenë nën 5 vjeç.

Fakti se rrugët janë të bllokuara mund të shkaktojë vdekje të reja, tha Hashar.

Megjithatë, guvernatori i provincës, Reza Ghafoori, tha se do të dërgohen ndihma.

Siç njofton Rel, çdo dimër, reshjet e borës, acari dhe ortekët vrasin dhjetëra njerëz në Afganistan, ku për shkak të infrastrukturës së dobët, ekipet e shpëtimit e kanë të vështirë të arrijnë në zonat e izoluara.