Një grua 26-vjeçare e sapo martuar është arrestuar me akuzat se ajo u përpoq të arkëtonte gati 1 milion dollarë nga llogaria e burrit të saj 77-vjeçar.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, Lin Helena Halfon u arrestua në fillim të këtij muaji në Aeroportin Ndërkombëtar Tampa.

Ajo po përballet me akuza për pastrim parash, mashtrim të organizuar dhe shfrytëzim të një personi të moshuar.

Gjatë paraqitjes së saj të parë në gjykatë, një gjyqtare i caktoi lirimin me kusht 1 milion dollarë.

Siç bëhet e ditur, më 7 nëntor, Halfron hyri në një degë të Amscot dhe u përpoq të arkëtonte një çek prej 1 milion dollarësh, duke pretenduar se do t’i lejonte asaj të blinte një jaht për të dhe burrin e saj.

Kur punonjësit e bankës nuk pranuan atë, ajo u largua por u kthye më vonë gjatë ditës me tre çeqe të tjera, secila për 333,333 dollarë.

Ata e refuzuan atë përsëri dhe në vend të kësaj thirrën policinë.

Tampa Bay Times raporton se burri i Halfon, biznesmeni Tampa Richard Rappaport, 77 vjeç, ishte njoftuar nga hetuesit për çeket ditën tjetër.

Dhe më pas, një burrë – që mendohet të jetë bashkëpunëtor i Halfon-it – “kapi” me sukses dy nga çeket 333,333 dollarë në një bankë në New Jersey.

Halfon dhe Rappaport u martuan vetëm në gusht, dhe vajza e rritur e Rappaport nuk e kishin idenë se babai i saj e lidhi nyjën

Ai tha se nuk nënshkroi asnjë prej çeqeve dhe se ai beson se ishte lidhur nga gruaja e tij e re. /Telegrafi/