Samsung Electronics lansoi sot globalisht modelin e vitit 2021 të ekranit të tij modular që kalon kufijtë, The Wall (Emri i Modelit: IWA).

Me teknologjinë e re të përpunimit AI, ritmet e azhurnuara të kornizës 120Hz dhe opsionet e gjithanshme të instalimit, The Wall i këtij viti ripërcakton edhe një herë teknologjinë e ekranit për t’i dhënë bizneseve fleksibilitet të pakufizuar për të shfaqur përmbajtjen.

“Samsung është i përkushtuar në krijimin e ekraneve më inovative për ata që janë në krye të krijimit të videove dhe eksperiencave të markave”, tha Hyesung Ha, Zëvendës President i Biznesit të Shfaqjes Vizuale në Samsung Electronics. “The Wall 2021 është shfaqja jonë më gjithëpërfshirëse deri tani, duke u dhënë bizneseve kontroll të plotë për të krijuar mjediset e tyre të ëndrrave”.

Një procesor i ri Micro AI analizon dhe optimizon menjëherë çdo kornizë të videos për të dhënë cilësinë më të mirë të imazhit.

Duke përdorur deri në 16 modele të ndryshme të network-ut, secili i trajnuar në teknologjinë AI, procesori Micro AI mund të optimizojë cilësinë e figurës deri në rezolucion 8K, duke rritur kontrastin dhe hequr zhurmën.

Teknologjia Black Seal e The Wall mbulon ekranin me një uniformitet të përkryer, duke krijuar nivele të zeza më të pastra, me thellësi të shtuar dhe duke dhënë kontrast të pakrahasueshëm dhe detaje.

Me një maksimal ndriçimi prej 1,600 njësi, The Wall ofron imazhe të qarta që bien në sy edhe në ambiente të ndritshme.

Teknologjia Ultra Chroma prodhon gjatësi vale më të ngushta që krijojnë ngjyra RGB dy herë më të pastra dhe më të sakta se LED-et konvencionale.

Secili LED tani është deri në 40% më i vogël, duke rritur hapësirën e zezë të pastër përmes pixels për njëtrajtshmëri të rritur të ngjyrave dhe kontrast më të lartë të imazhit.

Modeli i këtij viti është më i lehtë për t’u instaluar falë lidhjeve të reja wireless dhe një dizajni pa korniza, duke rezultuar në një thellësi sa gjysma e modeleve të mëparshme.

Sipas një njoftimi, The Wall 2021 mund të instalohet në një larmi pozicionesh, duke përfshirë konkave, konvekse, në tavan, të varur, të pjerrët dhe të tipit L.

Për më tepër, përdoruesit duhet ta rregullojnë vetëm një herë me Factory Seam Adjustment, duke eliminuar rregullimin modul për modul dhe duke kursyer kohë.

Modeli 2021 ofron imazhet e tij më të detajuara me rezolucionin e parë 8K të industrisë, me një shpejtësi rifreskimi 120Hz dhe rishikim të thjeshtë 8K. Muri mund të konfigurohet horizontalisht për rezolucion deri në 16K me një rregullim 15,360 x 2,160 pixel.

Ekrani masiv i tij mat në mbi 1.000 inç, krijon një kanavacë plotësisht të shtrirë për shfaqjen e përmbajtjes.

The Wall vjen i ndërtuar me veçoritë Micro HDR dhe Micro Motion, me përpunim 20-bit që ofron një cilësi të qëndrueshme të fotos, të përshtatshme për mjediset komerciale, për një përvojë shikimi të qetë, pavarësisht nga vendndodhja.

Ekrani gjithashtu përfshin katër ekrane picture-by-picture (PBP), duke lejuar katër burime të ndryshme të përmbajtjes, të gjitha këto mund të shfaqen njëkohësisht me rezolucion 4K. Funksioni 4-PBP mund të përdoret për qëllime biznesi kur nevojiten shumë ekrane.

Të gjitha tiparet e The Wall ofrohen duke pasur prioritet sigurinë. TÜV Rheinland dha Eye Comfort Certification për minimizimin e dritës blu, ndërsa certifikimi i tij EMC Class B minimizon valët elektromagnetike për instalim të sigurt në shtëpi.

Samsung The Wall 2021 është i disponueshëm në tregjet e zgjedhura anembanë globit. /Telegrafi/