Ne duam të ziejmë vezë për veten apo familjarët tanë dhe të gjithë pyesim veten: sa kohë mund të qëndrojë një vezë e zier pa u konsumuar edhe pasi e keni zier atë!

Ka një arsye pse fraza: erë vezë e kalbur është e lidhur me një erë të bezdisshme acaruese. Si erë squfuri vjen një vezë e prishur. Pra, si mund të shmangim pikat e zeza në lëvozhgën e vezëve të ziera fort.

Këtu është gjithçka duhet të dini për mënyrën e ruajtjes së sigurt dhe konsumimit të tyre, pasi i keni zier ato.

Sa kohë qëndron një vezë e zier në frigorifer?

A duhet të mbahen vezët e ziera të pa konsumuara për një kohë të gjatë? Përgjigja e shkurtër është “Po”.

Sipas Administrimit Amerikan të Ushqimit dhe të Barnave, vezët e ziera fort zgjasin pikërisht për një javë, të pastruara ose të pastruara, nëse ruhen në kushte frigoriferike. Jo keq, apo jo?

Kjo do të thotë se është e sigurt që të përgatisni një grumbull vezësh të ziera fort dhe t’i ruani pse jo për një javë rresht.

Gjithmonë ruani ato në një enë të mbyllur, për mbrojtje maksimale. Enët që janë prodhuar enkas për të ruajtur vezët e ziera, mund të rrinë ashtu edhe 3-4 ditë në frigorifer të mbuluara me kapak.

Nuk rekomandohet të ngrini vezët e ziera, pasi humbet cilësia e tyre.

A mund të konsumohen vezët e ziera që janë ruajtur në temperaturë dhome?

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve nuk rekomandon të hahen vezë që janë lënë jashtë në temperaturë dhome për më shumë se dy orë. Pra, thjesht mos prisni shumë kohë. /Telegrafi/