Senatori Mitt Romney parashikoi të martën se ish presidenti Donald Trump do të fitonte lehtësisht nominimin presidencial republikan nëse ai kërkon Shtëpinë e Bardhë përsëri në 2024.

Në një intervistë virtuale për New York Times-DealBook, republikani i Utah tha se ishte “i sigurt” që ish-presidenti do të luante një rol në vitet e ardhshme – duke vlerësuar se Trump ka “zërin më të madh dhe një ndikim të madh në parti”.

“Unë pres që ai do të vazhdojë të luajë një rol. Nuk e di nëse ai do të kandidojë në vitin 2024 apo jo. Por nëse e bën, unë jam shumë i sigurt se ai do të fitojë nominimin”, ka thënë Romney.

Reklama

Megjithëse senatori paralajmëroi se “shumë gjëra mund të ndodhin midis tani dhe 2024”, ai vuri në dukje sondazhet e opinionit publik që tregojnë se votuesit republikanë ende favorizojnë me shumicë ish-presidentin.

Reklama

“Shikoj sondazhet”, tha Romney. “Dhe sondazhet tregojnë se midis emrave si pretendentë të mundshëm në 2024, nëse vendosni presidentin Trump atje midis republikanëve, ai fiton me dallim të madh”. /Telegrafi/