Për prodhimin e një karrige cilësore një amatori mund t’i nevojiten deri në javë, por kjo nuk ndodh me robotët e sofistikuar.

Një grup inxhinierësh mekanik kanë arritur të ndërtojnë një robot, që për nëntë minuta prodhon karrigen STEFAN të Ikeas, transmeton Telegrafi.

Sipas punonjësve të Ikeas, punëtorëve u nevojiten nga 10 deri në 15 minuta ta prodhojnë të njëjtën karrige.

Dr Quang-Cuong Pham nga Universitetit Nanyang në Singapor, i cili ishte i përfshirë në projekt ka deklaruar, se u janë dashur të punojnë shumë që të ndërtojnë robotin që mund të kryej punën e njëjtë e një profesionisti dhe atë për më pak minuta. /Telegrafi/

Reklama