Një raport i ri nga Bloomberg na jep disa informacione të përditësuara mbi realitetin virtual nga Apple dhe planet e kompanisë për AR.

Mark Gurman, i cili ka një rekord shumë të mirë me këto lloje të informacioneve të brendshme, thotë se Apple ka në plan të shesë kufje të cilësisë premium VR (realitet virtual) që nga viti i ardhshëm para se të kalojë në AR (realiteti i shtuar) në disa vitet e ardhshme.

Raporti pretendon se Apple “nuk po kërkon të krijojë një hit të ngjashëm me iPhone për kufjet e saj të para”, por përkundrazi një produkt të nivelit të lartë, të shtrenjtë që do t’u pëlqejë zhvilluesve dhe konsumatorëve, duke i përgatitur të gjithë për një produkt eventual të syzeve AR në treg në masë.

Reklama
Reklama

Kufjet, me emrin e koduar N301, pritet të jenë më të shtrenjta sesa produktet VR nga Oculus, aq sa Apple mund të shesë vetëm një njësi të vetme në ditë për Apple Store.