LAJMI I FUNDIT:

Ra borë në prill dhe kam goma verore – çfarë duhet të bëj me to?

Ra borë në prill dhe kam goma verore – çfarë duhet të bëj me to?

Reshjet e borës nuk janë aq të rralla në prill nëse jetoni në lartësi më të larta.

Me ditët e para të pranverës dhe mot të këndshëm, shumë shoferë vendosin të vendosin goma verore në veturat e tyre.


Një vendim i tillë ndikohet edhe nga ligjvënësi i cili ka paraparë që gomat e dimrit të mos jenë të detyrueshme pas 1 prillit, por edhe nga mediat, të cilat me zell ua kujtojnë drejtuesve të automjeteve gjatë tranzicionit nga marsi në prill.

Çfarë domethënie kanë numrat dhe shkronjat në goma?
Lexo po ashtu Çfarë domethënie kanë numrat dhe shkronjat në goma?

Dhe me të vërtetë, nga pikëpamja e ekonomisë dhe sigurisë, është më mirë të keni goma verore në rrota në temperatura mesatare të pranverës sesa goma të dimrit.

Por çfarë ndodh nëse situata e motit ndryshon gjatë natës, temperaturat ulen papritur dhe fillon të bjerë borë?

Nëse tashmë keni vendosur goma verore, mund të gjendeni në telashe, veçanërisht nëse bora fillon të grumbullohet në rrugë.

Edhe pse në bazë të ligjit aktual ju bëni kundërvajtje nëse vozitni në dëborë pas datës 1 prill dhe policia nuk ka të drejtë t’ju gjobisë, ju përballeni me rrezikun e rrëshqitjes dhe aksidentit rrugor për shkak të gomave të papërshtatshme.

A e dini se sa rritet konsumi i karburantit nëse gomat nuk janë fryra sa duhet?
Lexo po ashtu A e dini se sa rritet konsumi i karburantit nëse gomat nuk janë fryra sa duhet?

Për të mos rrezikuar një aksident, ju kanë mbetur dy mundësi – të mos drejtoni veturën tuaj (nëse nuk është absolutisht e nevojshme) derisa të përmirësohen kushtet e motit ose të vendosni përsëri gomat e dimrit në rrota.

Nëse vërtet duhet të vozitni, opsioni i dytë është i vetmi i duhuri nga pikëpamja e sigurisë, veçanërisht nëse jetoni në zona kodrinore dhe malore ku reshjet mund të jenë të dendura edhe në prill dhe bora mund të qëndrojë për disa ditë.

Edhe pse është një ngacmim shtesë dhe një goditje në xhep, siguria juaj dhe siguria e familjes suaj është e paçmuar. /Telegrafi/