LAJMI I FUNDIT:

Çfarë domethënie kanë numrat dhe shkronjat në goma?

Çfarë domethënie kanë numrat dhe shkronjat në goma?

Ka shumë shenja të ndryshme në goma, secila prej tyre ka një funksion specifik, domethënë secila është e rëndësishme në mënyrën e vet.

Për shumë shoferë, numrat dhe shkronjat në anët e gomave janë hieroglife të pakuptueshme. Swiss Automobile Club (TCS) na ndihmon të deshifrojmë këto kode.


Keni vendosur goma të reja, a duhet të vozitni më me kujdes në fillim?
Lexo po ashtu Keni vendosur goma të reja, a duhet të vozitni më me kujdes në fillim?

Ka shumë shenja të ndryshme në goma, secila prej tyre ka një funksion specifik, domethënë secila është e rëndësishme në mënyrën e vet.

Çfarë nënkuptojnë këto shenja të gomave?

1. Gjerësia e gomës në mm

2. Raporti i lartësisë dhe gjerësisë së gomës në përqindje – 65 për qind e gjerësisë së gomës prej 195 mm

3. Lloji i gomave, R – goma radiale

4. Diametri i ‘felneve’ (1 inç = 2,54 cm)

5. Indeksi i ngarkesës (91 = 615 kg për gomë)

6. Indeksi i shpejtësisë maksimale (H = 210 km/h)

7. Prodhuesi dhe emri i gomave

8. Numrat e regjistrimit sipas rregulloreve të vendit. Numri simbolizon datën e prodhimit 0809 – Java e 8-të, viti 2009

9. Tubeless – gomë pa një gomë shtesë të brendshme

10. Simboli sikur fjolla bore – gomat e dimrit

11. M+S (Mud & Snow) janë goma dimërore ose për të gjitha stinët

12. Shenja ECE për standardin evropian (plus numrin e shtetit)

13. Run Flat (gomë e krijuar për t’i rezistuar efekteve pasi të shpohen)

14. Treguesi i konsumit (në sipërfaqen e shkelës) /Telegrafi/

Në trend Auto

Më shumë
Zëvendësdrejtori i Policisë së Kosovës dërgohet në Rashkë, Qalaj: BIA serbe do t’i bëjë presion për informata sekrete

Zëvendësdrejtori i Policisë së Kosovës dërgohet në Rashkë, Qalaj: BIA serbe do t’i bëjë presion për informata sekrete

Siguri
Fakte interesante: Cilat vetura prishen më shumë në rrugë - elektrike, benzinë apo naftë?

Fakte interesante: Cilat vetura prishen më shumë në rrugë - elektrike, benzinë apo naftë?

EVs
Zbulohet se çfarë i shkroi Elon Musk stafit të Tesla-s ku njoftoi pushimin nga puna të më shumë se 10% të fuqisë punëtore

Zbulohet se çfarë i shkroi Elon Musk stafit të Tesla-s ku njoftoi pushimin nga puna të më shumë se 10% të fuqisë punëtore

Auto
Policia sinjalizon automjetin pa shofer të ndryshojë krahun - shihni se çfarë ndodh në Arizona

Policia sinjalizon automjetin pa shofer të ndryshojë krahun - shihni se çfarë ndodh në Arizona

Auto
BMW së shpejti prezanton modelin më të shitur të saj, por me një pamje tjetër

BMW së shpejti prezanton modelin më të shitur të saj, por me një pamje tjetër

Modelet e Reja
Ford

Ford "tërheq" më shumë se 450,000 automjete për shkak të humbjes së mundshme të fuqisë lëvizëse

Auto
Kalo në kategori